Στα βήματα του πατέρα της βασιλιά Φελίπε η πριγκίπισσα Λεονόρ που έκλεισε σήμερα τα 18 της χρόνια και ορκίστηκε σαν τον πατέρα της στο Σύνταγμα.

Στη διάρκεια της τελετής, η πριγκίπισσα Λεονόρ, που είναι διάδοχος του θρόνου, ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα.

Η διάδοχος του ισπανικού θρόνου πριγκίπισσα Λεονόρ ορκίστηκε πως θα εκτελεί πιστά τα καθήκοντά της, θα τηρεί και θα διασφαλίζει την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων και θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών και των αυτόνομων κοινοτήτων.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ στην τελετή ορκωμοσίας της

Η πριγκίπισσα Λεονόρ στην τελετή ορκωμοσίας της

Η πριγκίπισσα Λεονόρ με τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε

Η πριγκίπισσα Λεονόρ με τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε

Η πριγκίπισσα Λεονόρ επέλεξε για την ιδιαίτερη περίσταση ένα κομψό λευκό κουστούμι που συνδύασε με μυτερές γόβες. Είχε πιασμένα τα μαλλιά της σε μια απλή χαμηλή αλογοουρά και τόνισε τα χαρακτηριστικά της με μάσκαρα κι ένα ροζ κραγιόν.

Όσο για τα αξεσουάρ της, η διάδοχος του θρόνου πριγκίπισσα Λεονόρ απογείωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια που συμπλήρωναν μπλε πολύτιμοι λίθοι.

Στα χνάρια του Φελίπε η πριγκίπισσα Λεονόρ

Η πριγκίπισσα Λεονόρ, που ακολουθεί στη παρούσα φάση στρατιωτική εκπαίδευση στη Σαραγόσα, είχε στο πλευρό της τους γονείς της βασιλιά Φελίπε και βασίλισσα Λετίθια, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, τη 16χρονη Ινφάντα Σοφία.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ χαιρετά το πλήθος

Η πριγκίπισσα Λεονόρ χαιρετά το πλήθος

Με την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, οι Ισπανοί βασιλείς θα παραθέσουν δεξίωση στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, οπότε και η πριγκίπισσα Λεονόρ θα παραλάβει το διάσημο περιδέραιο του Τάγματος του Καρόλου Γ’.

Το διάσημο κόσμημα, που δημιουργήθηκε από τον Κάρολο Γ’ το 1771, αντιπροσωπεύει την ετοιμότητα της πριγκίπισσας Λεονόρ να γίνει μια μέρα βασίλισσα.

Ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’ έλαβε το κολάρο του Τάγματος του Καρόλου Γ’ στα 18α γενέθλιά του τον Ιανουάριο του 1986.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία θα συμμετάσχουν σε ένα ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα μετά την τελετή.

Θα γράψει ιστορία όταν ανέβει στον θρόνο

Αν η πριγκίπισσα Λεονόρ ανέβει στον θρόνο όπως αναμένεται, θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας που θα βασιλεύει μετά την τέταρτη προγιαγιά της, την Ισαβέλλα Β’, η οποία βρισκόταν στον θρόνο από το 1833 έως το 1868.

Αυτή ήταν μια απίστευτα πολυάσχολη περίοδος για τη μελλοντική βασίλισσα της Ισπανίας, καθώς τον Αύγουστο ξεκίνησε τη στρατιωτική της εκπαίδευση στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα.

Θα περάσει το πρώτο έτος της εκπαίδευσής της στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα, ενώ θα ακολουθήσει ένας χρόνος στο Ναυτικό. Θα ολοκληρώσει το τρίτο και τελευταίο έτος της στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της, ο οποίος πραγματοποίησε τη δική του στρατιωτική εκπαίδευση προτού αποκτήσει πτυχίο Νομικής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

Ο βασιλιάς είχε εγγραφεί αργότερα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Εξωτερικών Υπηρεσιών Edmund Walsh του Πανεπιστημίου Georgetown (Ουάσινγκτον).

Η μικρότερη αδελφή της πριγκίπισσας Λεονόρ, Σοφία, πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο για να ξεκινήσει το πρώτο έτος ενός διετούς προγράμματος σπουδών International Baccalaureate στο UWC Atlantic College στην Ουαλία.