Δίωξη για πέντε συνολικά αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας στα τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τους ασκήθηκε δίωξη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία-οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας και απείθεια.

Ακόμη, οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., «συνελήφθησαν 4 άτομα για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας. Η πράξη τους προηγήθηκε της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε την 28/10/2023 στην ίδια περιοχή.

Από την επίθεση στο κατάστημα τραυματίστηκαν 2 άτομα και προκλήθηκαν φθορές, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκαν δίκυκλα οχήματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν 4 άτομα για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας. Η πράξη τους προηγήθηκε της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε την 28/10/2023 στην ίδια περιοχή. Από την επίθεση στο κατάστημα τραυματίστηκαν 2 άτομα και προκλήθηκαν φθορές, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκαν δίκυκλα οχήματα.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, 4 άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα -15- περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και 2 άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους (σχετ. η από 29-10-2023 Ανακοίνωση), ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Τι λέει ο Ρουβίκωνας

Ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει για το περιστατικό ότι «σήμερα το μεσημέρι (σ.σ χθες) τέσσερα μέλη μας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α.

Κατηγορούνται πως εχθές, 28/10/2023, στις 19.20, συμμετείχαν σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία και το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνει διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται πως οι μοτοσικλέτες των μελών μας κατασχέθηκαν και ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία στην Γ.Α.Δ.Α.

Ο Ρουβίκωνας, μαζί με άλλες δυνάμεις του ριζοσπαστικού και αντιφασιστικού κινήματος είναι στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού αγώνα και απαντάει επίμονα σε κάθε πρόκληση. Ετσι κι αυτή τη φορά, που οι φαιοί επιχείρησαν να πατήσουν ξανά πόδι, με αφορμή τα 10 χρόνια από την εκτέλεση των χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο, γίναμε μέρος της απάντησης» σημειώνουν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Προσθέτουν δε, ότι «σε συνεργασία με τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά και άλλα σχήματα πήραμε μέρος στην περιφρούρηση της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας στο Νέο Ηράκλειο. Δυστυχώς για το κράτος, όλα τα κατηγορούμενα, και πολλά άλλα, μέλη μας ήταν από τις 18:30 στο πεδίο ευθύνης τους, περιφρουρώντας την συναυλία. Μας είδαν χιλιάδες άνθρωποι, συνεργαστήκαμε και επικοινωνούσαμε διαρκώς με τους διοργανωτές, αυτή η κατασταλτική επίθεση δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον».

Φωτογραφία αρχείου