Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, που έχουν ως στόχο την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίστηκαν και σήμερα Σάββατο, παρά τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες.

Οι διαπραγματεύσεις δεν σταμάτησαν αλλά συνεχίζονται «με πιο αργό ρυθμό» σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε η πηγή αυτή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες είναι «ευαίσθητες».

Ηγέτης Χαμάς στη Γάζα: Θα απελευθερώσουμε τους ομήρους μόνο εάν…

Στην πρώτη του δήλωση μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι η οργάνωση θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους αν το Ισραήλ απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές.

«Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε άμεσα μια συμφωνία ανταλλαγής που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων μας στις φυλακές με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων» είπε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η δήλωση εκπροσώπου της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης, ότι η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά, όμως το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε».