Ο Γκαζί Χαμάντ, εκπρόσωπος της Χαμάς, πέταξε το μικρόφωνο του και αποχώρησε από την συνέντευξη στο BBC, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για την σφαγή των αμάχων από την ένοπλη οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης οργάνωσης, υποστήριξε στην συνέντευξη του στον ανταποκριτή του BBC στη Μέση Ανατολή Hugo Bachega, ότι δεν υπήρχε καμία εντολή να σκοτωθούν άμαχοι, όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ.

Ποιος ο λόγος της αποχώρησης του από την συνέντευξη

Την ώρα που έπαιζαν πλάνα από το λουτρό αίματος που προκλήθηκε, όταν οι μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ σε ένα νηπιαγωγείο, ο κ. Χαμάντ ανέφερε ότι «επειδή η περιοχή ήταν πολύ μεγάλη » και υπήρξαν «συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.»

Στην συνέχεια, ο ανταποκριτής του BBC είπε ότι η εισβολή στα σπίτια των ανθρώπων δεν ήταν αντιπαράθεση, με τον Χαμάντ να απαντά: «Μπορώ να σας πω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε τους πολίτες»

Κατόπιν τούτων, ο δημοσιογράφος ρώτησε πώς μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία ανθρώπων την ώρα που κοιμόντουσαν. Μετά από αυτήν την ερώτηση, ο Χαμάντ κοίταξε στο πλάι και έβγαλε το μικρόφωνο που ήταν προσαρτημένο στο σκουρόχρωμο σακάκι του και δηλώνει: «Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη.»

Στη συνέχεια πετάει το μικρόφωνο στο πάτωμα.

Αποχώρησε από τη συνέντευξη του BBC όταν ρωτήθηκε για τους αμάχους

Ο κ. Χαμάντ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε εντολή για τη Χαμάς να σκοτώσει αμάχους όταν εισέβαλε στο Ισραήλ

Τι ανέφερε ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη

Μετά από την αποχώρηση του Χαμάντ από την συνέντευξη, ο δημοσιογράφος του BBC ανέφερε: «Σήμερα, πήρα συνέντευξη από τον Γκαζί Χαμάντ, επί μακρόν μέλος και εκπρόσωπο της Χαμάς, ο οποίος βρισκόταν στη Βηρυτό.

Η συνάντηση με έναν εκπρόσωπο μιας ομάδας που πολλές κυβερνήσεις θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Αλλά ήταν μια ευκαιρία να ρωτήσω, πρόσωπο με πρόσωπο, για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά τις οποίες σκότωσε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και πήρε περισσότερους από 200 ομήρους.

Ο Χαμάντ αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η ομάδα του είχε σκοπίμως στοχεύσει αμάχους, παρά τις συντριπτικές αποδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων από τις κάμερες που φορούσαν οι μαχητές. Είπε ότι η επίθεση ήταν μια «στρατιωτική επιχείρηση» που είχε ως στόχο μόνο το στρατιωτικό προσωπικό.

Τον ρώτησα επανειλημμένα πώς ήταν δυνατόν να επρόκειτο για επίθεση μόνο κατά στρατιωτικών στόχων, όταν είχαν σκοτωθεί εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων άνθρωποι που βρίσκονταν σε ένα μουσικό φεστιβάλ και στα ίδια τους τα σπίτια, μαζί με τις οικογένειές τους. Στη συνέχεια διέκοψε απότομα τη συνέντευξη και απομακρύνθηκε.

Πριν από αυτό, ο Χαμάντ άφησε να εννοηθεί ότι η Χαμάς ήταν ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για τους αμάχους ομήρους που κρατάει στη Γάζα. Αλλά, είπε, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες συνθήκες για να συμβεί αυτό, χωρίς να διευκρινίσει ποιες.»

Δείτε το βίντεο