Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο και η μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών οδήγησαν στην αποκάλυψη αποθήκης με εκατοντάδες σφαίρες.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε οι σφαίρες ήταν και η αιτία των εκρήξεων που σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Συνεχείς εκρήξεις

Μάλιστα όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και τόσο ισχυρές που έσπασαν οι πόρτες του υπογείου και του ισογείου της πολυκατοικίας.

Επίσης από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή κάτι χειρότερο αφού όταν σημειώνονταν οι εκρήξεις ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των ενοίκων από τους πάνω ορόφους όπως μιας μητέρας με το παιδί της που χρειάστηκε να κατέβουν με το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Τι ερευνά η αστυνομία

Όπως μεταδίδει το creta24.gr πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με τις σφαίρες που διερευνάται με προσοχή.

Για τα ευρήματα εξετάζεται ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, ο οποίος υποστήριξε πως το υλικό ανήκει σε σκοπευτικό σύλλογο.

Οι ισχυρισμοί του 50χρονου εξετάζονται από τις αρχές. Αυτό που ερευνάται είναι αν στο υπόγειο όπου και σημειώθηκαν οι εκρήξεις γινόταν ανανέωση και γέμισμα σφαιρών.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Ένοικοι της πολυκατοικίες απομακρύνονται με τη σκάλα της πυροσβεστικής

Η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14.00 σε υπόγειο στην περιοχή των Μεσαμπελιών στο Ηράκλειο.

Αμέσως έσπευσε η Πυροσβεστική, που με 6 οχήματα και 15 άνδρες, ρίχτηκε στην μάχη της κατάσβεσης, τόσο στο υπόγειο όσο και σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας, όπου, κατά πληροφορίες, επεκτάθηκαν οι φλόγες.

Μάλιστα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν οι ένοικοι από διαμερίσματα ορόφων της πολυκατοικίας, κάνοντας χρήση της σκάλας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεταξύ των απεγκλωβισθέντων, και μία μητέρα με το παιδί της. Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες απεγκλωβίστηκαν 7 άτομα.