Στα υπόλοιπα κόμματα θα μοιραστούν οι έδρες των «Σπαρτιατών» στη Βουλή σε περίπτωση που το κόμμα κηρυχθεί έκπτωτο, μετά την αίτηση για άρση ασυλίας από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας, πλην του Βασίλη Στίγκα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Live News, αν αποδειχθεί δικαστικώς η συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα «Σπαρτιάτες», τότε, θα θεωρηθούν άκυρα τα ψηφοδέλτια του κόμματος, όποτε οι 12 έδρες που είχαν λάβει στις εκλογές του Ιουνίου θα μοιραστούν αναλογικά στα κόμματα.

Σύμφωνα με αυτήν την αναπροσαρμογή, η ΝΔ θα λάβει 6 ή 7 έδρες επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να πάρει 2-3 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 1 ή 2 έδρες ενώ 1 θα πάρει και το ΚΚΕ. Τα κόμματα κάτω του 8%, εάν ισχύσει πάντα αυτή η συνθήκη, δεν θα δικαιούνται επιπλέον έδρα/ες.

Ακόμη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές στις περιφέρειες που οι «Σπαρτιάτες» έχουν εκλέξει βουλευτή. Οι πιθανότητες, όμως, για αυτή τη συνθήκη εκτιμώνται ως λίγες.

Κατά πληροφορίες του Live News, το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα υπάρξει η απόφαση του Εκλογοδικείου για την υπόθεση, η οποία θα επηρεαστεί και από τη δικαστική έρευνα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά άρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές των Σπαρτιατών

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στα χρονικά εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να αρθεί η ασυλία όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος και συγκεκριμένα των Σπαρτιατών, εκτός από τον πρόεδρο της Βασίλη Στίγκα προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Η κίνηση αυτή της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού Γεωργίας Αδειλίνη θα εξεταστεί από τη Βουλή και εκ των πραγμάτων δρομολογεί σοβαρές θεσμικές διαδικασίες που αγγίζουν τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά την έρευνα μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για greek mafia και την εξέταση του ίδιου με έγγραφο της ζητά την άρση της ασυλίας των έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών προκειμένου να κληθούν ως ύποπτοι, να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, καθώς, όπως αιτιολογείται στο εισαγγελικό έγγραφο με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Βουλής, ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Οι εν λόγω βουλευτές σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Σε άλλο σημείο του εισαγγελικού εγγράφου αιτιολογείται γιατί καλούνται για εξαπάτηση των εκλογέων οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών σε εξηγήσεις από την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα επισημαίνεται:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργεί από καιρό ποινική έρευνα με αφορμή δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα ο οποίος είχε καταγγείλει εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και υπόγειες διεργασίες στο κόμμα του χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς «Greek Mafia” και» «Don Corleone”.»