Συναγερμός σήμανε στο Ισραήλ καθώς γύρω στις 17:00 το απόγευμα ήχησαν μέσα σε λίγες ώρες σειρήνες στο Τελ Αβίβ, καθώς και σε περιοχές ανατολικά και γύρω από το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και σε πόλεις στον βορρά και στον νότο.

Οι ρουκέτες σύμφωνα με τους Times of Israel, είναι μέρος μίας μαζικής εκτόξευσης ρουκετών που έχει ως στόχο τις πιο πολυπληθείς περιοχές του Ισραήλ.

Η τελευταία μοιάζει να είναι η πιο ισχυρή και είναι το τρίτο τέτοιο μπαράζ που λαμβάνει χώρα σε λιγότερο από δύο ώρες.

Την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις είχε αναλάβει η Χαμάς.

Μάλιστα λίγο αργότερα λίγο πριν τις 17:30 σειρήνες ήχησαν και στο βόρειο Ισραήλ, στην πόλη Έλκος κοντά στα σύνορα με το Λίβανο και σε ισραηλινά μέσα γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ.

Οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν. Από το μπαράζ υπάρχουν τρεις ήπια τραυματίες στο Χολόν και στο Μπέερ Γιάκοφ.

Τα δύο θύματα από θραύσματα, άνδρες γύρω στα 40, βρίσκονται στο Μπέερ Γιάκοφ και στο Χολόν .Ένας άνδρας ηλικίας 77 ετών τραυματίστηκε ελαφρά τρέχοντας σε καταφύγιο κοντά στο Kφαρ Σαμπά, όπως και μια γυναίκα, 80 ετών, στη Γιαβνέ και μια γυναίκα, 35 ετών, στο Τελ Αβίβ.

Τρίτο μπαράζ εκτοξεύσεων με στόχο το Τελ Αβίβ

Νωρίτερα περίπου στις 15:00 υπήρξαν αναφορές ότι μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε κοντά στον οικισμό της Δυτικής Όχθης Αλφέι Μένας, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανέφεραν ότι η ρουκέτα χτύπησε σπίτι αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες από το χτύπημα.

Οι τρεις ένοικοι του σπιτιού, μια 70χρονη γυναίκα και δύο νεαροί άντρες γύρω στα 20, ακολούθησαν τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Μόλις σήμανε ο συναγερμός, μπήκαν στο δωμάτιο ασφαλείας και περίμεναν εκεί για 10 λεπτά. Δεν τραυματίστηκαν και δεν χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις περιοχές ανατολικά του Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένων πόλεων κοντά στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και σε πόλεις στον βορρά και στον νότο και περιοχών κοντά στη Δυτική Όχθη.

Το συγκεκριμένο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών ήταν το δεύτερο μέσα σε 15 λεπτά που συνέβη πριν από δύο ώρες.