Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μέλη της Χαμάς που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της θάλασσας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν στην επιχείρηση.

Μέλος του ισραηλινού ναυτικού από παλαιότερη επιχείρηση στην Μεσόγειο.

Προς τα που κινούνταν

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις κοινότητες Ζικίμ και Κάρμια που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Οι δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέσαν.

Δηλώσεις Νετανιάχου για την χερσαία εισβολή

«Βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης, είμαστε καθ’ οδόν. Το γνωρίζετε, είστε μέρος του, είστε η αιχμή του δόρατος. Έχω τεράστια εκτίμηση για αυτό που ξέρετε να κάνετε, για το αγωνιστικό σας πνεύμα και για την προθυμία σας να σώσετε τη χώρα μας από αυτά τα κτήνη και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε», είπε αρχικά.

«Έχουμε μόνο ένα καθήκον μπροστά μας, να συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», συμπλήρωσε.