Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των διασήμων του Χόλιγουντ βρίσκεται το Μεσανατολικό. Παίρνουν θέση για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την απελευθέρωση των ομήρων.

Με ανακοίνωση που συνυπογράφουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, απευθύνονται στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και χαιρετίζουν τη στάση του στο εν λόγω ζήτημα.

Τις ειδήσεις απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς –συνολικά τεσσάρων μέχρι τη στιγμή που υπεγράφη το μήνυμα συμπαράστασης από τους καλλιτέχνες- ακολούθησε και το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου.

Πρωτοστατεί η Gal Gadot

Ποιοι σταρ συνυπογράφουν την κοινή δήλωση

Κατηγορηματικά ο ίδιος, απευθυνόμενος στη Χαμάς και την ηγεσία της, στην ουσία είπε ότι όταν απελευθερωθούν οι υπόλοιποι όμηροι, «τότε θα μιλήσουμε».

Ανάμεσα στους σταρ που συνυπέγραψαν την κοινή δήλωση, με την οποία στηρίζουν την πολιτική Μπάιντεν, εν προκειμένω, ήταν οι: Άνταμ και Τζάκι Σάντλερ, Έιμι Σούμερ, ο Μπεν Στίλερ, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, η Μπρουκ Σιλντς, ο Κρις Ροκ, η Γκαλ Γκαντότ, η Μίλα Κούνις, ο Ορλάντο Μπλουμ, η Ρίτα Όρα, ο Ντέιβιντ Σίμερ, η Ντέμπρα Μέσινγκ καθώς και ο Τάιλερ Πέρι, ο Τζάστιν Θερού και η Λάνα Ντελ Ρέι.

Ο Ορλάντο Μπλουμ συνυπογράφει

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Πιο συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες στην κοινή τους δήλωση της –την οποία δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Γκαλ Γκαντότ- λένε τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Μπάιντεν

Αισθανόμαστε ενθαρρυμένοι από την απελευθέρωση, την Παρασκευή, δύο Αμερικανών ομήρων, της Τζούντιθ Ράνααν και της κόρης της, Νάταλι Ράνααν, καθώς και τη σημερινής (23 Οκτωβρίου 2023) απελευθέρωσης των δύο Ισραηλινών, Νούριτ Κούπερ και Yocheved Lifschitz, οι άντρες των οποίων παραμένουν αιχμάλωτοι.

Αλλά η ανακούφισή μας ακολουθείται από εντεινόμενη αγωνία ότι 220 αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών, που παραμένουν αιχμάλωτοι από τους τρομοκράτες, εκφοβίζονται με βασανιστήρια και επαπειλούμενο θάνατο. Πιάστηκαν από τη Χαμάς στην άγρια σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, όπου περίπου 1.400 άνθρωποι αιματοκυλίστηκαν – γυναίκες βιάστηκαν, οικογένειες κάηκαν ζωντανές και παιδιά αποκεφαλίστηκαν.

Σας ευχαριστούμε για την ακλόνητη ηθική στάση, την ηγεσία καθώς και την υποστήριξη προς τους Εβραίους οι οποίοι τρομοκρατούνται από τη Χαμάς, από τότε που ιδρύθηκε εδώ και 35 χρόνια, καθώς και προς του Παλαιστινίους, οι οποίοι επίσης έχουν τρομοκρατηθεί, καταπιεστεί και θυματοποιηθεί από τη Χαμάς για τα τελευταία τουλάχιστον 17 χρόνια, οπότε και αυτή η ομάδα κυβερνά τη Γάζα.

Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα: Ελευθερία για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να ζήσουν δίπλα δίπλα ειρηνικά. Ελευθερία από τη στυγνή βία που σκορπά η Χαμάς. Και πιο επείγουσα, αυτή τη στιγμή, ελευθερία για τους ομήρους.

Παροτρύνουμε όλους να μην επαναπαυθούν, προτού όλοι οι όμηροι να απελευθερωθούν. Κανένας όμηρος δεν μπορεί να μείνει πίσω.

Είτε πρόκειται για Αμερικανούς, Αργεντινούς, Αυστραλούς, πολίτες από το Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλιάνους, Βρετανούς, Καναδούς, Χιλιανούς, Κινέζους, Δανούς, Ολλανδούς, πολίτες από την Ερυθραία, Φιλιππινέζους, Γάλλους, Γερμανούς, Ινδούς, Ισραηλινούς, Ιταλούς, ανθρώπους από το Καζακστάν, Μεξικανούς, πολίτες από τον Παναμά, την Παραγουάη, το Περού, την Πολωνία, Πορτογάλους, Ρουμάνους, Ρώσους, Νοτιο-Αφρικανούς, Ισπανούς, από τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη, Ουκρανούς, από το Ουζμπεκιστάν ή από οπουδήποτε αλλού, πρέπει να τους φέρουμε όλους σπίτι.»

View this post on Instagram

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)