Ευθεία επίθεση και ισχυρές κατηγορίες εξαπέλυσε το ΚΚΕ σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στην Ιερουσαλήμ

Το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσής του κάνει λόγο για «προκλητικότητα και συνενοχή στο έγκλημα» από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, ενώ χαρακτηρίζει τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, «εξοργιστική».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Τύπου του ΚΚΕ:

Την ώρα που το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, συνιστά πρόκληση και συνενοχή στο έγκλημα.

Η δήλωση Μητσοτάκη για “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, το οποίο δήθεν “πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος”, είναι όχι μόνο ανιστόρητη, αλλά και εξοργιστική. Αλήθεια, πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν για να θεωρηθεί “μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος”;

Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Γάζα, με 18 νεκρούς, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που στη συνέχεια έκρυψε τόσο το ίδιο το γεγονός του βομβαρδισμού, όσο και τους υπαίτιους.

Καμιά υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Καμιά παροχή διευκολύνσεων, βάσεων και άλλων υποδομών, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη του Παλαιστινιακού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυος στον  δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Οι υπερασπιστές της ισραηλινής κατοχής θα απομονωθούν από το λαό μας.