Σαρώνει η εγκληματικότητα στην Αττική, με δεκάδες κατοίκους να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ληστές και διαρρήκτες ακόμη και μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστους δρόμους.

Ανασφάλεια, φόβος, πανικός. Ο χειρότερος εφιάλτης των πολιτών είτε να βρεθούν είτε βρέθηκαν απέναντι σε ένα ένοπλο ληστή και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Έξαρση της εγκληματικότητας

Ληστείες μέρα μεσημέρι. Άνθρωποι έντρομοι φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

«Κοιτάω πέρα δώθε, κοιτάω πίσω, δεν είμαι μόνη μου ποτέ, πάντα πρέπει να έχω κάποιον μαζί μου».

Ληστείες και διαρρήξεις τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Όπως λένε οι κάτοικοι, ο φόβος και η ανησυχία μεγαλώνουν τη νύχτα, ενώ πολλοί από αυτούς αποφεύγουν να κυκλοφορούν όταν πέφτει το φως.

Στις πολυκατοικίες, ένοικοι και ιδιοκτήτες τοποθετούν επιγραφές προκείμενου οι πόρτες να είναι πάντα κλειδωμένες. Για να αποφύγουν να γίνουν στόχος, αναγράφουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται. Σε άλλες περιπτώσεις καλούνται να μην ανοίγουν την πόρτα σε κανέναν που δεν γνωρίζουν.

Ακόμη και οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για αποκαρδιωτική εικόνα των τμημάτων και υποστελέχωση της υπηρεσίας.

«Να αναδείξουμε τα τεράστια κενά που υπάρχουνε όχι μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, τα τμήματα ασφαλείας και σε όλες τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής», λέει ο Θεόδωρος Τσαιρίδης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων.

Ανεξέλεγκτη & η… άγουρη βία

Ακόμη μια αιματηρή επίθεση με θύματα ανήλικους έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των καθημερινών περιστατικών.

Το βράδυ της Κυριακής στη Δάφνη, μια ομάδα από 10 νεαρά άτομα επιτέθηκε σε δύο 15χρονους. Τους εγκλώβισαν και τους χτύπησαν με απίστευτη βιαιότητα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Από την άγρια επίθεση οι δύο 15χρονοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου διαπιστώθηκε τραύμα στο κεφάλι του ενός και στη μέση του άλλου.

Στο σχολείο, δίπλα από το σημείο της επίθεσης, άγνωστοι βανδάλισαν δύο αίθουσες.

Το ποσοστό των ανήλικων που συμμετέχουν σε εγκληματικές οργανώσεις αυξήθηκε κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, ενώ εκείνων που συμμετέχουν σε κλοπές κατά 46%.