Κορυφαίος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ υπόσχεται ότι το Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα όποτε και να ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Βρισκόμαστε ήδη «στην καρδιά του πολέμου» τονίζει.

Τα σχόλια του αναπληρωτή ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σεΐχη Ναΐμ Κάσεμ, σημειώνουν οι Times of Israel, έγιναν την ώρα που το Ισραήλ βομβάρδιζε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νότιο Λίβανο και η Χεζμπολάχ εκτόξευε ρουκέτες και πυραύλους προς το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι έξι μαχητές της σκοτώθηκαν σήμερα, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες.

«Είμαστε έτοιμοι»

Ο σκοπός της Χεζμπολάχ μέσα από την αναζωπύρωση της έντασης στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ είναι ξεκάθαρος τονίζει ο Κάσεμ. «Προσπαθούμε να αποδυναμώσουμε τον ισραηλινό εχθρό και να του δώσουμε να καταλάβει ότι είμαστε έτοιμοι».

Αξιωματούχοι της Χαμάς έχουν δηλώσει ότι αν το Ισραήλ ξεκινήσει χερσαία επίθεση στη Γάζα, η Χεζμπολάχ θα συμμετάσχει στις μάχες.

Ο Κασεμ λέει ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα του, η οποία είναι σύμμαχος της Χαμάς, επηρεάζει ήδη την πορεία του πολέμου με τις συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και κρατώντας τρεις μεραρχίες του ισραηλινού στρατού δεσμευμένες στο βορρά αντί να προετοιμάζονται για να πολεμήσουν στη Γάζα.

«Πιστεύετε ότι αν προσπαθήσετε να συντρίψετε την παλαιστινιακή αντίσταση, άλλοι μαχητές της αντίστασης στην περιοχή δεν θα αντιδράσουν;» λέει ο Κασεμ απευθυνόμενος στο Ισραήλ, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της κηδείας μαχητή της Χεζμπολάχ.

«Βρισκόμαστε σήμερα στην καρδιά της πολέμου. Κερδίζουμε μάχες».

Είμαστε μέρος της μάχης

Σχολιάζοντας τις συστάσεις παραινέσεις ξένων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, προς τους ομολόγους του στο Λίβανο να μην συμμετέχει η Χεζμπολάχ στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, ο Κασέμ τονίζει ότι η απάντηση είναι ότι «είμαστε ήδη μέρος της μάχης».

«Λέμε σε όσους μας προσεγγίζουν »σταματήστε την επιθετικότητα του Ισραήλ, ώστε να σταματήσουν και οι επιπτώσεις της».

Θα γίνει το νεκροταφείο τους

Μιλώντας δε για την αναμενόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, ο Κάσεμ, αναφέρει χαρακτηριστικά πως εάν ο ισραηλινός στρατός εισβάλει η Γάζα θα γίνει το νεκροταφείο τους, επικαλούμενος πληροφορίες για την ετοιμότητα της Χαμάς και των μαχητών της αντίστασης.