Ο 21χρονος Ελληνοϊσραηλινός στρατιωτικός, Ντάνιελ Κατρίτσης, ο οποίος υπηρετεί στον IDF και περιμένει εντολή να εισβάλει στη Γάζα, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA για το πώς βιώνει τον πόλεμο μετά το αιφνιδιαστικό χτύπημα της Χαμάς, το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου.

«Όλο το 24ωρο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τρομοκρατικές επιθέσεις. Τον τελευταίο μήνα  ήμουν σε ένα στρατόπεδο δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας όπου μας επιτέθηκαν 20 με 30 τρομοκράτες. Δεν σημαδεύουν μόνο στρατιώτες αλλά και αθώους ανθρώπους στην περιοχή. Είδα άγριες εικόνες που δεν πίστευα πως θα δω ποτέ. Μωρά, ηλικιωμένους, παιδιά, τους οποίους δεν τους σκότωσαν μόνο, αλλά τους βασάνισαν», είπε.

«Ο πόλεμος αυτός στρέφεται εναντίον των τρομοκρατών, αλλά είναι θέμα ύπαρξης του Ισραήλ, δεν έχουμε πού αλλού να πάμε, θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε εδώ για να μείνουμε. Ο λαός του Ισραήλ είναι μία οικογένεια, αυτός ο πόνος που βιώνουμε μας κάνει πιο δυνατούς».

«Το Ισραήλ ποτέ δεν αρχίζει πρώτο επιθέσεις. Αλλά όποιος κρατάει όπλο και έχει σκοπό να με σκοτώσει, η απάντηση είναι, ή αυτοί ή εμείς»

Για την επίθεση στο νοσοκομείο ο 21χρονος στρατιωτικός είπε ότι «έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ» ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες αν και σημείωσε ότι δεν ήταν εκατοντάδες, αλλά δεκάδες.

«Εάν βλέπατε τα παιδιά σας να τρέχουν στα καταφύγια, τι θα κάνατε;» αναρωτήθηκε. «Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε. Έχουν πεθάνει φίλοι μου. Ο φίλος μου στη μονάδα έχασε τον αδελφό του και τη γυναίκα του».

Ο Ντάνιελ Κατρίτσης είπε πως δεν θέλει να σκοτώσει κανέναν αθώο αλλά σκοπός τους είναι να «σβηστεί» από τον χάρτη η Χαμάς και όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

«Όλοι οι Ισραηλινοί έχουν αφήσει τις οικογένειές τους και έχουν έρθει εδώ. Ό,τι πουν να κάνουμε, θα το κάνουμε. Να φύγει ο κόσμος από τη Γάζα γιατί σε λίγο θα βομβαρδίσει ο στρατός. Το καλύτερο είναι να γίνει η επιχείρηση. Θα είναι εδώ να πολεμά ακόμα και για 10 χρόνια αν χρειαστεί. Θα είμαστε όλοι εδώ μέχρι η χώρα μας να είναι ασφαλής» συνέχισε ο κ. Κατρίτσης.

«Το Ισραήλ ποτέ δεν αρχίζει πρώτο επιθέσεις. Δίνει δουλειά στους ανθρώπους της Γάζας και στο τέλος την πληρώνουν πάντα οι κάτοικοί του. Όποιος κρατάει όπλο και έχει σκοπό να με σκοτώσει η απάντηση είναι, ή αυτοί ή εμείς» τόνισε.