Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες για ληστείες που σημειώθηκαν σε Κηφισιά και Ίλιον το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες (20-10-2023) στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα «Ζ»), 3 ανήλικοι, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος συνομηλίκων τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν δύο 16χρονους και αφού τους απείλησαν λεκτικά, προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, κατάφεραν να αφαιρέσουν ρολόι (smartwatch) και διέφυγαν.

Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» που εκτελούσαν περιπολία, εντόπισαν άμεσα τους ανήλικους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν ρολόι, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Στο Ίλιον

Περίπου την ίδια ώρα στο Ίλιον, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 ανήλικοι, 14, και 15 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία από «mini market» ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, από κοινού με τους συνεργούς τους, εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο, πράξη που έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έσπευσε να το αποτρέψει.

Προκειμένου να διαφύγουν χτύπησαν με γροθιές και λακτίσματα τον ιδιοκτήτη.

Μετά από αναζητήσεις, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν δύο εκ των εμπλεκομένων και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες για την αποτροπή έκνομων ενεργειών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.