Υιοθέτησε την ιδιαίτερα σωματική της προσέγγιση στην υποκριτική εν μέρει ως απάντηση σε ένα ατύχημα που παραλίγο να εκτροχιάσει την καριέρα της, ενώ σπούδαζε στη RADA (Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου).

«Πάντα μου άρεσε η κίνηση και η εκπαίδευση που κάναμε στο μπαλέτο και την τζαζ και την ξιφασκία και την τούμπα – μου άρεσαν όλα αυτά» λέει η Hunter. «Μετά είχα ένα πολύ άσχημο αυτοκινητιστικό ατύχημα και ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι όλοι έλεγαν, ‘Θα καταλήξει να κάνει ραδιοφωνικά έργα;’. Τα πόδια μου δεν λειτουργούσαν πολύ καλά, αλλά περιέργως, κάπου στον περιορισμό, συνειδητοποίησα ότι το πάνω μέρος του σώματος έχει τέτοιες εκφραστικές δυνατότητες».

«Ο κινηματογράφος είναι ένα πολύ διαφορετικό “ζώο”, αλλά τον αγαπώ λόγω της συγκέντρωσης. Αναπόφευκτα, στον κινηματογράφο, εκπέμπεις προς τα έξω»

Photo: Wikimedia Commons

Αυτό που λέμε θεατρική ηθοποιός

Έχοντας περάσει την καριέρα της σχεδόν εξ ολοκλήρου στη σκηνή του θεάτρου, η Hunter δεν έχει παίξει σε τόσες ταινίες όσες θα ήθελε- ίσως να είναι περισσότερο γνωστή στους Αμερικανούς κινηματογραφόφιλους για τον μικρό ρόλο της Arabella Figg στην ταινία του 2007 «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα».

«Έλεγα συνέχεια στον ατζέντη μου πριν από περίπου 10 χρόνια, «Σε παρακαλώ, θέλω να κάνω περισσότερο κινηματογράφο», και μου έλεγε, «Λοιπόν, δεν είσαι ποτέ διαθέσιμη, κάνεις συνέχεια θέατρο»», λέει η Hunter, η οποία πρόκειται να παίξει έναν δευτερεύοντα ρόλο δίπλα στην Έμα Στόουν στην επερχόμενη και πολύαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things», η οποία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

«Ο κινηματογράφος είναι ένα πολύ διαφορετικό “ζώο”, αλλά τον αγαπώ λόγω της συγκέντρωσης. Αναπόφευκτα, στον κινηματογράφο, εκπέμπεις προς τα έξω. Στον κινηματογράφο, αυτό που είναι εκπληκτικό με την κάμερα είναι ότι μπορεί να δει αυτά τα βαθύτερα ανθρώπινα στρώματα με έναν τρόπο που δεν είναι άμεσα προσβάσιμος».

Δείτε το βίντεο

Εξαιρετικά ευφυής

Στη στιλιζαρισμένη εκδοχή του «Μάκβεθ» από τον Joel Coen, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο, του 2021,  στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, η Hunter ήλπιζε ότι οι θεατές θα έβρισκαν μια νέα πύλη σε ένα έργο 500 ετών που πολλοί δεν συναντούν ποτέ ξανά μετά την τάξη των αγγλικών στο λύκειο.

«Όταν συναντάς ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με τον Σαίξπηρ, λένε: «Λοιπόν, είναι ο μεγαλύτερος συγγραφέας όλων των εποχών, μπλα, μπλα, μπλα»», λέει η Hunder. «Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η γλώσσα μπορεί να είναι αποξενωτική για τους ανθρώπους, και οι νέοι διαβάζουν τον Σαίξπηρ σαν καθήκον. Πρέπει να κάνεις μια γέφυρα, και για τον Joel το να φέρει τον «Μάκβεθ» στην οθόνη με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Ντένζελ Ουάσινγκτον και όλους αυτούς τους υπέροχους κινηματογραφικούς ηθοποιούς είναι μια εξαιρετική γέφυρα».

Δείτε την στην ταινία «Μάκμπεθ»

Η ΜανΝτόρμαντ τη σέβεται

Όποιες κι αν ήταν οι άλλες ελπίδες της για την ταινία, η ΜακΝτόρμαντ θα ήθελε να δει τον «Μάκβεθ» να λειτουργεί ως γέφυρα για το κοινό που θα αναζητήσει το έργο της Hunter στη σκηνή ή όπου αλλού μπορεί να το βρει.

«Δεν ανακαλύπτεις κάποιον σαν την Kathryn» λέει η ΜακΝτόρμαντ. «Η Kathryn δουλεύει όλη της τη ζωή. Απλά είσαι αρκετά τυχερός για να τη δεις σε διαφορετικές μορφές. Αισθάνομαι πραγματικά ευγνωμοσύνη που καταφέραμε να καταγράψουμε μέρος της δουλειάς της με τρόπο που ο κόσμος θα έχει πρόσβαση σε αυτήν. Αλλά θέλω επίσης να είναι μια πρόσκληση για να τη δουν ζωντανά».

Και τώρα αναμένουμε κι εμείς, πως και πως, να την εντοπίσουμε στο καστ του «Poor Things.

*Με στοιχεία από latimes.com