Δύο σχολεία στη Φλάνδρα, παρακείμενο σουπερμάρκετ, γειτονική πολυκατοικία καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Στη Φλάνδρα οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε αθλητικό κέντρο όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα με την αστυνομία να σημειώνει ότι βρίσκονται ειδικοί στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Το σημείωμα σχετικά με τα σχολεία της Φλάνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Συναγερμός έχει σημάνει και στις γαλλικές Αρχές μετά από νέες απειλές για βόμβα σε πέντε αεροδρόμια της χώρας.

Οι απειλές αφορούν στα αεροδρόμια του Μπορντώ, της Νάντης, της Λιλ, του Μονπελιέ και του Μπωβαί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, οι πτήσεις έχουν εκτραπεί και αναμένονται και πάλι μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αστυνομία και οι πυροτεχνουργοί βρίσκονται ήδη επί τόπου.

Οι ανακοινώσεις των αεροδρομίων

«Η επιχείρηση για τη διαλεύκανση τυχόν αμφιβολιών που διεξήγαγε η γαλλική κυβέρνηση ολοκληρώθηκε στις 11.50 π.μ., επιτρέποντας στους εργαζόμενους και τους επιβάτες να επιστρέψουν σταδιακά στον τερματικό σταθμό. Η κυκλοφορία θα είναι πλέον σε θέση να συνεχιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωση του, το αεροδρόμιο Nantes Atlantique.

Το ίδιο ισχύει και για τη Λιλ, όπου το αεροδρόμιο μπόρεσε να επαναλειτουργήσει «σταδιακά» λίγο πριν από το μεσημέρι, μετά την άρση του συναγερμού. Δύο πτήσεις έπρεπε να εκτραπούν, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις για τους επιβάτες.

Βίντεο από την εκκένωση του αεροδρομίου στο Μπορντώ:

Βίντεο από την εκκένωση του αεροδρομίου της Νάντης: