Μετά την επίθεση των μαχητών της Χαμάς στο Kibbutz Be’eri, η 13χρονη Βρετανίδα, Yahel, εξαφανίστηκε. Μετά από λίγες μέρες, μέλη της οικογένειας της επιβεβαίωσαν, ότι η Yahel έχει δολοφονηθεί, ενώ η μεγαλύτερη της αδελφή Noiya και ο Ισραηλινός πατέρας Eli εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι θείοι της Yahel και της Noiya, ανέφεραν ότι δεν «έτρωγαν» ούτε «κοιμόντουσαν» από τότε που δήλωσαν την εξαφάνιση των κοριτσιών και ήταν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να τις φέρουν πίσω στην ασφάλεια.

Νεκρή η Yahel και η μητέρα της

Παρόλα αυτά σήμερα η οικογένεια της Yahel επιβεβαίωσε ότι η 13χρονη σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες. Οι συγγενείς είχαν επιβεβαιώσει πρόσφατα ότι η μητέρα των κοριτσιών, Lianne, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς.

Ακόμη, οι θείοι των κοριτσιών, Raz Matalon και Sharon Sharabi, δήλωσαν ότι έλαβαν μια σειρά πανικόβλητων μηνυμάτων από τη Lianne στις 7 Οκτωβρίου, η οποία τους είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι τους.

Η Yahel, (αριστερά) έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκρή. Η μητέρα των δύο κοριτσιών Lianne, (κέντρο), δολοφονήθηκε και η αδελφή της Noiya, (δεξιά) αγνοείται

«Άκουσε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι της»

Οι συγγενείς ανέφεραν στην MailOnline: «Η Lianne έγραψε ότι άκουσε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι της. Ότι άνθρωποι ούρλιαζαν και φώναζαν στα αραβικά. Και έτρεχαν παντού.» Πρόσθεσαν δε ότι  «Έτσι έμειναν στο δωμάτιο ασφαλείας μέχρι που άκουσαν ότι οι τρομοκράτες είχαν μπει στο σπίτι και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα.»

Την στιγμή που η Lianne άκουσε την πόρτα να ανοίγει σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς της, με αποτέλεσμα εκείνοι να περιμένουν μάταια οποιαδήποτε είδηση για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Μεγάλες κηλίδες αίματος στο πάτωμα»

Στη συνέχεια, οι συγγενείς τους είπαν ότι τρεις ημέρες αργότερα, οι ισραηλινοί στρατιώτες κατόρθωσαν να εισέλθουν στο σπίτι του Eli και της Lianne, όπου είδαν σφαίρες ενσωματωμένες στους τοίχους του καταφυγίου και στο δωμάτιο των παιδιών.

Οι ίδιοι συνέχισαν την περιγραφή των σκηνών που είδαν μέσα στο σπίτι λέγοντας ότι «Υπήρχαν πολύ μεγάλες κηλίδες αίματος στο πάτωμα», ενώ πρόσθεσαν ότι «Είδαν τον σκύλο να κείτεται εκεί νεκρός.»

Το αφιέρωμα στη Lianne

Σε ένα ειδικό αφιέρωμα που προβλήθηκε από το BBC, τα μέλη της οικογένειας δήλωσαν ότι η Lianne ήταν μια «αγαπημένη κόρη, αδελφή, μητέρα, θεία και φίλη που εμπλούτισε τις ζωές όλων όσων είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν.»

Συμπλήρωσε δε ότι «Έζησε μια όμορφη ζωή και θα λείψει πολύ στην οικογένεια και στους φίλους που αφήνει πίσω της.» Η οικογένεια δήλωσε δε ότι φοβάται μήπως η Noiya και ο πατέρας της Eli που αγνοούνται έχουν μεταφερθεί στη Γάζα ως όμηροι.

Δείτε το βίντεο