Η Γαλλία μαστίζεται το τελευταίο διάστημα από τους κοριούς. Το πρόβλημα όμως φαίνεται πως έχει μεταφερθεί και στην Αγγλία, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για την εμφάνιση των ενοχλητικών αυτών εντόμων.

Η Laura και ο Adam Perona-Wright  αποφάσισαν να περάσουν με τον δίχρονο γιο τους, τον Vinnie, μερικές ημέρες στο θέρετρο Minehead στο Kent  με αφορμή το Halloween. Διαβάζοντας μάλιστα τη διαφήμιση που έλεγε για μια «τρομακτική περιπέτεια», δεν δίστασαν να δώσουν 728 λίρες.

Δύο ημέρες μετά την άφιξή τους όμως στο θέρετρο, η Laura παρατήρησε κάποια κόκκινα σημάδια πίσω από τα αυτιά του δίχρονου γιου της και σε όλη την πλάτη του, τα οποία αρχικά απέδωσε σε κουνούπια. Ωστόσο, μέσα σε 24 ώρες, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Όπως δήλωσε η ίδια στην Daily Mail: «Κάθε περιοχή του μικρού του σώματος που δεν καλύπτεται από ρούχα ήταν γεμάτη με τσιμπήματα. Το κεφάλι του, ο λαιμός του, τα χέρια του, πίσω από τα γόνατά του, η κοιλιά του, η πλάτη του – πονούσε από το ξύσιμο. Κοίταξα κάτω από το σεντόνι του κρεβατιού του και είδα ένα πολύ φθαρμένο, αηδιαστικό προστατευτικό στρώματος».

Η 38χρονη μητέρα, γραφίστρια από το Πλίμουθ, παραπονέθηκε στο προσωπικό της ρεσεψιόν και η οικογένεια στη συνέχεια έφυγε από το δωμάτιό της προκειμένου να αφήσει το προσωπικό να το ερευνήσει. Αργότερα το βράδυ, τους είπαν ότι δεν είχαν βρει έντομα.

Μην έχοντας πειστεί, η Laura και ο σύζυγός της Adam, ένας 42χρονος διαχειριστής έργων, διεξήγαγαν τη δική τους έρευνα.

«Μέτρησα 30 τσιμπήματα πίσω από το ένα αυτί του»

Τα τσιμπήματα που δέχτηκε το παιδί πίσω από το αυτί

«Σήκωσα τα σεντόνια και ανακάλυψα ότι είχαν αντικαταστήσει το αηδιαστικό προστατευτικό στρώματος, αλλά δεν είχαν καν σκουπίσει το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα» είπε. «Ήταν καλυμμένο με τρίχες και άμμο και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κοίταξα, βρήκα έναν ζωντανό και έναν νεκρό κοριό. Το κρεβάτι ήταν τελικά γεμάτο με κοριούς. Το καημένο το αγόρι μου είχε δεχθεί κυριολεκτικά εκατοντάδες δαγκώματα. Μέτρησα 30 πίσω από το ένα αυτί του».

Το ζευγάρι αποφάσισε τελικά να μεταφέρει τον γιο τους Vinnie στο ίδιο κρεβάτι με την 4χρονη αδερφή του, καθώς όπως είπαν: «Εκείνη δεν την είχαν τσιμπήσει, οπότε το δωμάτιό της ήταν η ασφαλέστερη επιλογή».

Τα τσιμπήματα από κοριούς στην πλάτη, στα πόδια και στα χέρια του παιδιού

Η τρίτη περίπτωση για το συγκεκριμένο θέρετρο

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες που εμφανίζονται παράπονα επισκεπτών για τσιμπήματα από κοριούς στο συγκεκριμένου θέρετρο, το Minehead Butlin’s. Τον Ιούλιο, η  Lisa Gray από το Somerset, διηγήθηκε πώς εκείνη και η 10χρονη κόρη της Hannah εγκατέλειψαν το δωμάτιό τους, όταν βρήκαν έναν καναπέ «γεμάτο με κοριούς». Τον επόμενο μήνα, η Courtney-Jade Mildenhall, από την Οξφόρδη, αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί 150 τσιμπήματα από κοριούς μετά τη διαμονή της εκεί.

Η Laura Perona-Wright, η τελευταία περίπτωση, είπε ότι δεν γνώριζε γι’ αυτά τα περιστατικά και πως είχε μείνει στο συγκεκριμένο θέρετρο άλλες δύο φορές στο παρελθόν.