Ένα συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο καταγράφει τον πόνο και την φρίκη που προκαλεί στους ανθρώπους -σε όποια πλευρά κι αν ανήκουν- ένας πόλεμος, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά βίντεο που δίνονται στη δημοσιότητα με ανθρώπους, τη στιγμή που μαθαίνουν ότι κάποιος πολύ δικός τους άνθρωπος είναι νεκρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή τη φορά όμως, το βίντεο έχει μια ιδιαιτερότητα. Αφορά έναν γιατρό, ο οποίος βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» του πολέμου, αφού έχει αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο της περίθαλψης των χιλιάδων τραυματιών.

Έχουν δει πολλά τα μάτια του όλες αυτές τις ημέρες και παρ’ όλα αυτά είναι εκεί και δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν αντέχει και καταρρέει.

Κατέρρευσε βλέποντας νεκρούς τον πατέρα και τον αδερφό του

Στο συγκλονιστικό αυτό βίντεο, το οποίο δίνει στη δημοσιότητα το Al Jazeera καταγράφεται ο θρήνος ενός γιατρού, που ενώ εργαζόταν στη μονάδα τραυμάτων του νοσοκομείου αλ-Σίφα στη Γάζα, αντίκρισε τα άψυχα σώματα του πατέρα του και του αδερφού του, που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών στο διαμέρισμά τους.

Ο γιατρός δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί και ξεσπά σε λυγμούς. Οι άνθρωποι γύρω του τον αγκαλιάζουν και τον απομακρύνουν. Οι γιατροί στέκονται στο πλευρό του και προσπαθούν να τον παρηγορήσουν, με τον ίδιο να κλαίει και να ευχαριστεί τον Θεό.

«Πρέπει να συνέλθεις. Να πεις ευχαριστώ στον Θεό» του λέει ένας γιατρός, που προσπάθησε να του δώσει κουράγιο, λέγοντας ότι ο πατέρας του πήγε στο Χατζ (ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα) μόνος του επειδή ήξερε. Σου είπε ‘δεν θέλω να το αναβάλλω και να σε περιμένω. Αρνήθηκε να αναβάλλει το Χατζ και είπε ‘όχι, θέλω να πάω τώρα’. Και ήρθε σε εμάς, τον εξετάσαμε και πήγε και γύρισε πίσω» του είπε ο συνάδελφός του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

@aljazeeraenglish This is the moment a doctor in #Gaza sees the bodies of his father and brother arrive at the trauma unit at al-Shifa Hospital. They had been killed by an #Israeli air strike on their apartment building. #palestine #gazastrip #gazacity #israel #gazapalestine #palestiniantiktok ♬ original sound – Al Jazeera English