Μέσα σε λίγες λέξεις ένας 15χρονος που έχει βρει καταφύγιο σε σχολείο του ΟΗΕ στη Ράφα, στη νότια Γάζα, περιγράφει τη φρίκη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει «εξορίσει» χιλιάδες.

Ο 15χρονος Ramez Barhoum «θέλει απλά να ζήσει». Με αυτές τις λέξεις περιγράφει την απόγνωση χιλιάδων εφήβων, που θέλουν απλά να ζήσουν και αντ’ αυτού βομβαρδίζονται και τρέχουν τα γλιτώσουν.

«Έγινε ένας βομβαρδισμός δίπλα στο σπίτι μας. Σκοτώθηκαν αθώοι άνθρωποι, μια ολόκληρη οικογένεια, γονείς με τα παιδιά τους. Φοβηθήκαμε» λέει στο BBC.

«Με το ζόρι αντέχω. Κοιτάξτε όλα τα παιδιά και ρωτήστε τα αν θέλουν να ζήσουν ή όχι.  Εμείς θέλουμε να ζήσουμε. Το όνειρό μας είναι να ζήσουμε, αυτό είναι το μόνο που θέλουμε» συγκλονίζει.

Σημειώνεται ότι η Ράφα είναι το μέρος που συρρέουν όλο και περισσότεροι Παλαιστίνιοι στο νότιο μέρος της λωρίδας της Γάζας με την ελπίδα να ανοίξει το πέρασμα για την Αίγυπτο.

Παλαιστίνιος φροντίζει ορφανό μωρό – «Είναι γιος μας τώρα»

Ραγίζει καρδιές το βίντεο με ένα μωράκι που έμεινε ορφανό μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, και το οποίος φροντίζει ένας Παλαιστίνιος.

Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ή έχασαν τις οικογένειές του. Τα νοσοκομεία της Γάζας, που είναι υπό κατάρρευση, περιθάλπουν παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με τη φρίκη του πολέμου.

Είναι τραυματισμένος, μέσα στα αίματα και τη σκόνη και με επιδέσμους στο κεφάλι του. Ένας άνδρας, τον κρατάει επί ώρες στην αγκαλιά του, για να τον ηρεμήσει και να του προσφέρει λίγες στιγμές ασφάλειας και αγάπης, εν μέσω των θηριωδιών που διαδραματίζονται.