Σε εξέλιξη είναι η εκλογική διαδικασία στη Θεσσαλία, όπου ακόμα μετρά τις πληγές της από την καταστροφική θεομηνία, με τον σημερινό περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό να έχει απέναντί του τον Δημήτρη Κουρέτα.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Αγοραστός συγκέντρωσε το 41,37% των ψήφων και ο κ. Κουρέτας το 34,11%.

Στη Θεσσαλία το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 11.30 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών έφτανε μόλις στο 11,7%, σχεδόν 5 μονάδες κάτω από το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο (16,5%).

Αγοραστός: Την επόμενη μέρα θα είμαστε εδώ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος,  Κώστας Αγοραστός, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, το μεσημέρι, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ο ίδιος προσήλθε στην κάλπη ευδιάθετος και συνομίλησε με πολίτες για ψηφοφόρους, έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστο Δέλλα και στελέχη της ΝΔ.

Ο Κώστας Αγοραστός

Στις δηλώσεις ανέφερε τα εξής:

«Είναι μια μέρα χαράς, όλοι μαζί Θεσσαλές και Θεσσαλοί, περήφανοι για την καταγωγή μας, την ιστορία μας και τα επιτεύγματά μας, επιλέγουμε τον σίγουρο δρόμο της ενότητας. Με σταθερό βήμα θα ακολουθήσουμε το σταυροδρόμι της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας, σας καλώ να συνεχίσουμε. Έχουμε μπροστά μας μεγάλο έργο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, στον δρόμο αυτόν μας γνωρίζετε. Σας καλούμε με όλες τις δυνάμεις σας να στηρίξετε τον δρόμο της ανασυγκρότησης και να ξαναζωντανέψουμε, να ενδυναμώσουμε την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με σχέδιο, με πρόγραμμα, με συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις και να συνεχίσουμε μαζί.

Για ένα να είστε σίγουροι, ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε όλη μας την ψυχή, όπως πάντα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, να δουλεύουμε».

Δημήτρης Κουρέτας: Θα είμαι νέος περιφερειάρχης το βράδυ

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του, δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Δημήτρης Κουρέτας , επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία», άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ο Δημήτρης Κουρέτας

Αφού συνομίλησε με ψηφοφόρους δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ. Σήμερα είναι μια μέρα με περίεργα συναισθήματα γιατί η Θεσσαλία είναι μια πληγή και δεν μπορεί κάποιος να πανηγυρίσει ούτε να χαρεί. Θέλω να ευχηθώ στον συνυποψήφιό μου καλή επιτυχία και να τον ευχαριστήσω που φτάσαμε ως εδώ σε ένα σχετικά ήπιο κλίμα. Εγώ προσπάθησα να πείσω να ψηφιστεί αυτός ο οποίος είναι ο ικανός και ο πιο παραγωγικός, πιστεύω ότι τους έπεισα και θεωρώ ότι θα είμαι ο νέος περιφερειάρχης το βράδυ».