Έσπασε κατά τη βύθισή της, η γέφυρα της Ποσειδωνίας στον Ισθμό της Κορίνθου το απόγευμα του Σαββάτου 14/10.

Όπως αναφέρει το korinthostv, η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, ενώ αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε περαιτέρω ελέγχους πριν την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της.

Η συγκεκριμένη βλάβη προκαλείται μόνο κατά την διαδικασία της βύθισης με κλειστές μπάρες και απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία της διώρυγας της Κορίνθου, η βλάβη στη γέφυρα της Ποσειδωνίας έγινε κατά τη βύθισή της χθες το απόγευμα, περίπου στις 17:00.

Μάλιστα αναμένεται να γίνει αξιολόγηση για να εκτιμηθεί εκ νέου ο χρόνος επαναλειτουργίας της γέφυρας και διάθεσής της στους χρήστες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι σήμερα το απόγευμα 14.10.2023 και περί ώρας 17.00, κατά την διαδικασία της βύθισης της γέφυρας Ποσειδωνίας, προκλήθηκε μηχανολογική βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα σε ένα από τα βαρούλκα ανύψωσης. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιχειρεί την αποκατάσταση της βλάβης. Εκτιμάται έως τα μεσάνυκτα θα έχει αποκατασταθεί η βύθιση της γέφυρας, ώστε να δοθεί ο δίαυλος στην ναυσιπλοΐα και στην συνέχεια να αξιολογηθεί η βλάβη και να εκτιμηθεί εκ νέου ο χρόνος επαναλειτουργίας της και διάθεσης στους χρήστες.

Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη βλάβη προκαλείται μόνο κατά την διαδικασία της βύθισης με κλειστές μπάρες και απαγόρευση της κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση σε κατάστασης ηρεμίας και κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης».