Το θέμα του γηπέδου των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων έκλεισε οριστικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς η UEFA έδωσε το «ok» για τη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι έψαχναν τη λύση για το που θα δώσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια τους για το Europa League, μετά και το ζήτημα που προέκυψε με το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Η έδρα στην οποία ο Παναθηναϊκός έδωσε δύο από τα φετινά του ευρωπαϊκά παιχνίδια με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, λόγω του προβλήματος με το στέγαστρο «Καλατράβα».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Παναθηναϊκό να δηλώνει την ιστορική του έδρα για τα εντός έδρας παιχνίδια του στο Europa League, μόνο που απέμενε το «πράσινο φως» από την UEFA.

Εν τέλει η έγκριση δόθηκε και έτσι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το γεγονός αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για το «τριφύλλι» καθώς η προσέλευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στους εντός έδρας αγώνες θα είναι κατά πολύ μικρότερη, συνεπώς και λιγότερα χρηματικά έσοδα.

Ταυτόχρονα, ο κόσμος της ομάδας δεν θα έχει πλέον την άνεση που υπήρχε στο ΟΑΚΑ και πλέον τα «μαγικά χαρτάκια» είναι περιορισμένα.