Ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, «ταράζοντας» τα νερά του ελληνικού μπάσκετ και όχι μόνο. Ο βασικός λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον, που αποχώρησε από τους ερυθρόλευκους και δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, ήταν ο ρόλος και ο χρόνος συμμετοχής που είχε στο λιμάνι, ειδικά την τελευταία χρονιά.

Ο Έλληνας γκαρντ θεωρούσε ότι δεν έπαιζε όσο άξιζε και πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του δεν διαχειρίστηκαν σωστά τον 33χρονο πλέον γκαρντ στη διάρκεια της σεζόν, αφού θα έπρεπε να έχει περισσότερα λεπτά στα παρκέ. Η απόφαση του Σλούκα να πάει με κλειστό τριετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό με σχεδόν 10 εκατ. ευρώ συνολικά, σήμαινε αυτόματα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ρόλο… ηγέτη, ενώ έγινε και αρχηγός της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Ο Σλούκας, που δεν έδωσε το παρών το φετινό καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα και στο Παγκόσμιο, ήταν από την αρχή στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ενώ στα πρώτα παιχνίδια ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ μάλιστα στην πρεμιέρα της Euroleague αγωνίστηκε συνολικά 31 λεπτά, σκοράροντας 20 πόντους, όμως δεν απέτρεψε την ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, παρότι είχε τη δυνατότητα να πάρει το ματς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, αλλά αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί αν μη τι άλλο είναι χωρίς αμφιβολία, η μεγάλη δικαίωση του Γιώργου Μπαρτζώκα και μάλιστα πολύ άμεσα, πριν μπούμε καν στα μέσα Οκτώβρη, σχετικά με την περίπτωση του Σλούκα, ο οποίος πλέον είναι στα «πιτς» με θλάση στη γάμπα. Ο Έλληνας τεχνικός την περσινή σεζόν δεν χρησιμοποιούσε τον 33χρονο γκαρντ πάνω από 25 λεπτά στα παιχνίδια των Πειραιωτών και ουσιαστικά είναι και ο βασικός λόγος που έφυγε από τους Πειραιώτες, σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος, αφού το οικονομικό δεν παίζει ρόλο στους πράσινους.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν δικαιώθηκε ήδη με τον Σλούκα για την ειδική διαχείριση που είχε σε εκείνον την προηγούμενη σεζόν, πολύ απλά διότι μία φορά έπαιξε με τον Παναθηναϊκό 31 λεπτά, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και θα χάσει τα επόμενα τρία παιχνίδια λόγω μυϊκού τραυματισμού, που σημαίνει… επιβάρυνση.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό πως και ο ίδιος ο Αταμάν είπε πως δεν μπόρεσε να τον χρησιμοποιήσει με το Μαρούσι και ο Κώστας Σλούκας θα χάσει και τα παιχνίδια με Μπάγερν και Περιστέρι. Η δικαίωση του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι δεδομένη σε αυτό το θέμα.