Η κάμερα του in βρέθηκε στην Παιανία στη γιορτή αποχαιρετισμού στην ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου. Συγγενείς και φίλοι καταφθάνουν συγκινημένοι για το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην κάμερα του in, αποκαλύπτοντας το πώς έγινε η γνωριμία τους με τη Μαίρη Χρονοπούλου. «Από τη Μαίρη έχω πολλές δυνατές αναμνήσεις. Θα σας πω όμως πώς τη γνώρισα γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Τη γνώρισα μέσα σε μια διαδήλωση ηθοποιών. Πρωτοστατούσε με το πανό του σωματείου των Ελλήνων ηθοποιών για τους αγώνες των ηθοποιών τότε, πριν από 30 χρόνια», σημείωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα και τώρα που ήταν μεγάλη και είχε κινητικά προβλήματα έλεγε πως αν χρειαστεί να με πάρετε μαζί σας για να διεκδικήσουμε να πληρώνονται οι ηθοποιοί. Και αυτό είναι ένα μήνυμα ότι ένας πρωταγωνιστής δίνει μήνυμα και στους άλλους πώς πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές. Να μη νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους πράγμα που το απέδειξε και με τη ζωή της γιατί τα χάρισε όλα, αλλά να νοιάζονται για τους μικρότερους. Αυτή είναι η πιο δυνατή ανάμνησή μου πέρα από τη φιλία που μας ένωσε», προσέθεσε εμφανώς συγκινημένος ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Δεν θα το ονομάσω πάρτι αυτό. Είναι μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Εγώ δεν θα συμμετέχω σε ένα πάρτι, αλλά σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπως το ήθελε η Μαίρη. Ήθελε να ήταν όλοι οι φίλοι της, ντυμένοι στα λευκά και να είναι ένας γλυκός αποχαιρετισμός φίλων», σημείωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου

Η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου

Η μεταφορά της σορού της Μαίρης Χρονοπούλου

Η μεταφορά της σορού της Μαίρης Χρονοπούλου

«Κάνουμε την επιθυμία της να έρθουμε εδώ να την αποχαιρετήσουμε με τον τρόπο που ήθελε. Με τα λευκά, με μία σεμνή τελετή. Αυτή η λέξη πάρτι με έχει ενοχλήσει. Δεν είναι λέξη της Μαίρης. Ήθελε μια γιορτή αποχαιρετισμού. Αυτό είναι το σεμνό. Είναι μια σεμνή γιορτή αποχαιρετισμού απέναντι σε έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αφήνει ένα στίγμα και για την κοινωνία, έναν αγωνιστικό άνθρωπο», συμπλήρωσε συγκινημένος ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στη γιορτή αποχαιρετισμού της Μαίρης Χρονοπούλου

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στη γιορτή αποχαιρετισμού της Μαίρης Χρονοπούλου

«Στα άσπρα οι φίλοι της όπως βλέπετε. Αντισυμβατική προσωπικότητα έτσι κι αλλιώς, αντισυμβατικό και το τελευταίο αντίο, σημείωσε συγκινημένος ο Μάκης Δελαπόρτας. «Τη μαγκιά της δεν νομίζω να ξανασυνάντησα σε άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια στον χώρο», συνέχισε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Σε λευκό φέρετρο η Μαίρη Χρονοπούλου

Αυτή την ώρα έφτασε και η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου στο σπίτι όπου έζησε πολλά από τα χρόνια της ζωής της, με αρκετό κόσμο να έχει δώσει το παρών για το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό. Το φέρετρο, όπως ήταν και η τελευταία της επιθυμία, ήταν και αυτό λευκό.

Ο Μάκης Δελαπόρτας στη γιορτή αποχαιρετισμού στη Μαίρη Χρονοπούλου

Ο Μάκης Δελαπόρτας στη γιορτή αποχαιρετισμού στη Μαίρη Χρονοπούλου

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Έκλαψα χθες» η Μαίρη Χρονοπούλου μπήκε στο σπίτι για τελευταία φορά. Οι φίλοι της τη συνόδευαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκε από νωρίς εκεί ήταν και ο Κώστας Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου και άφησε το σπίτι της στην Παιανία η Μαίρη Χρονοπούλου.