Περίπου μισό τόνο λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης επιχείρησαν να πουλήσουν ένας 44χρονος και μία 37χρονη σε χωριό του δήμου Κιλκίς.

Δεν κατείχαν τα απαραίτητα παραστατικά και τιμολόγια αγοράς

Οι δύο τους συνελήφθησαν χθες Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το πρωί από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας καθώς, σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικά και μεταλλικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 400 λίτρα λαδιού, αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης, για τα οποία δεν κατείχαν τα απαραίτητα παραστατικά και τιμολόγια αγοράς.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν.

Κλοπές λαδιού σε Χαλκιδική και Μεσσηνία

Το προηγούμενο διάστημα αίσθηση έκανε οι μυστηριώδεις κλοπές λαδιού από περιοχές της Χαλκιδικής και της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στόχος αγνώστων έγινε ένα ελαιοτριβείο στην περιοχή της Ανάληψης στη Μεσσήνη. Οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του, σπάζοντας πόρτες και έκλεψαν περίπου 100 κιλά λάδι από δύο πλαστικά βαρέλια, αγροτικά εργαλεία και άλλα είδη αξίας.

Ακόμη, άγνωστοι κατάφεραν να αρπάξουν 37 τόνους λαδιού από συνεταιρισμό Ελαιουργίας στη Χαλκιδική.

Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού , όπως και των μελών του.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Στον Συνεταιρισμό εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένοι περίπου 200 παραγωγοί της περιοχής.