Την ώρα που η αιματηρή σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ένα βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό φαίνεται ένας μαχητής της Χαμάς να σκοτώνεται μετά την πτώση του πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Βέβαια, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για αληθινό ή fake βίντεο, αν η σκηνή αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της ένοπλης οργάνωσης στο Ισραήλ ή για βίντεο, το οποίο είχε τραβηχτεί πριν από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή στην Γάζα.

Δείτε το βίντεο

Πώς αιφνιδίασαν οι μαχητές της Χαμάς το Ισραήλ

Οι αιωροπτεριστές αποτέλεσαν το μυστικό «όπλο» της Χαμάς στην επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Εκτόξευσε,δε, πάνω από 1.000 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας και απέστειλε 1.000 μαχητές στα ισραηλινά εδάφη, οι οποίοι σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους και απήγαγαν πάνω από εκατό.

Μετά από την επίθεση αυτή, το Ισραήλ ανέπτυξε χιλιάδες στρατιώτες για να ανακτήσει τον έλεγχο. Οι δυνάμεις του συνεχίζουν να πολεμούν τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι οχυρώθηκαν στον νότο, ενώ η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε πολλούς στρατηγικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι παταγώδης αποτυχία του συστήματος πληροφοριών και της στρατιωτικής μηχανής για τις νότιες (περιοχές)», που συνορεύουν με τη Γάζα, υπογραμμίζει ο εν αποστρατεία στρατηγός Γιάκοβ Αμίντρορ, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ από το 2011 έως το 2013.

Απολύτως λανθασμένη η εντύπωση για τη Χαμάς

Η Χαμάς κατάφερε να χρησιμοποιήσει με μεγάλη μαεστρία την τακτική της παραπλάνησης, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε πόλεμο ή ευρεία σύγκρουση με το Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα ετοιμαζόταν για την μεγάλη επιχείρηση.

Από την άλλη, το Ισραήλ παρερμήνευσε την εκπαίδευση ως μία στάση. Η Χαμάς εκπαιδευόταν προκειμένου να είναι έτοιμη για την επίθεση, ενώ στα παρασκήνια έχτιζε μία εικόνα ότι δεν ήταν έτοιμη για στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ.