Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για ακόμα μία ημέρα οι απανωτοί βομβαρδισμοί στη Γάζα που παραμένει υπό ολοκληρωτική πολιορκία από το Ισραήλ, το οποίο έχει κηρύξει πόλεμο στη Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης το περασμένο Σάββατο.

Ο πόλεμος συνεχίζεται για έκτη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, ειδικά μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς στον πολιορκημένο θύλακα. Στους 1.354 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα, ενώ άλλοι 6.049 είναι τραυματίες. Άλλοι 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να «καταστρέψει» τη Χαμάς, είπε ότι «κάθε μέλος της είναι ένας νεκρός», ενώ σχηματίστηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο. Αυξάνονται οι φόβοι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, το Ισραήλ θα προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας αφού έχει συγκεντρώσει 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μια σειρά ηγετών επιχειρούν να μεσολαβήσουν έτσι ώστε να τερματιστεί η σύγκρουση, ενώ υπάρχει πραγματικός φόβος για κλιμάκωση και επέκταση του πολέμου. Οι Παλαιστίνιοι και ο ΠΟΥ ζητούν να υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος έτσι ώστε να περάσει η απαραίτητη ιατρική βοήθεια στη Γάζα, ενώ έχει ζητηθεί από το Ισραήλ να υπάρξει πέρασμα ασφαλής διέλευσης για τους εγκλωβισμένους κατοίκους της Λωρίδας. Το Τελ Αβίβ έχει αρνηθεί.

Το Ισραήλ επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς στην Ιορδανία.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα

Live όλες οι εξελίξεις από το in

15:59 Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους Υγείας ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει φτάσει τους 1.354.

15:50 Εικόνες φρίκης στη Γάζα – Έχουν γεμίσει τα νεκροτομεία

Τα νεκροτομία στην υπό πολιορκία Γάζα έχουν γεμίσει με νεκρά πτώματα τα οποία μένουν πλέον στον δρόμο έξω από τα νοσοκομεία.

Επίσης δεν λειτουργούν και τα ψυγεία που διαθέτουν καθώς από τη Δευτέρα η Γάζα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

15:42 Ο χειρότερος «εφιάλτης» του Νετανιάχου – Ο υπόγειος «λαβύρινθος» της Χαμάς

Το Τελ Αβίβ δείχνει αποφασισμένο να απαντήσει στην επίθεση της Χαμάς με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να ετοιμάζεται να ανάψει το «πράσινο φως» για μία ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο ο στρατός του Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις, όπως είναι το αντάρτικο σκηνικό πολέμου σε αστικό περιβάλλον αλλά κυρίως το δαιδαλώδες σύστημα τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Τα συγκεκριμένα υπόγεια τούνελ αποτελούν ίσως τον χειρότερο «εφιάλτη» για το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό του καθώς το 2014 είχαν παγιδευτεί και σκοτωθεί σε αυτά τα τούνελ στρατιώτες στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν μαχητές της Χαμάς.

Υπόγειο τούνελ

«Υπάρχει μία πόλη κάτω από τις πόλεις στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Σπένσερ, ένας ειδικός σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πυκνές αστικές περιοχές στο Ινστιτούτο Συγχρόνου Πολέμου του West Point.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:36 Ισραηλινές επιδρομές στη Συρία – Εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα δύο κύρια αεροδρόμια της Συρίας, αυτό της πρωτεύουσας Δαμασκού και εκείνο της βόρειας πόλης του Χαλεπίου, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές που εξαπολύθηκαν με στόχο τα δύο αυτά αεροδρόμια, μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι «ταυτόχρονες» αεροπορικές επιδρομές «κατέστρεψαν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε μια συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το συριακό φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης Sham FM ανέφερε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

Πηγές ανέφεραν ότι οι επιδρομές στα αεροδρόμια έχουν σκοπό να διαταράξουν ιρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς τη Συρία.

Ο ισραηλινές επιθέσεις γίνονται ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν αναμένεται να επισκεφτεί τη Συρία.

15:23 Πρόεδρος Ισραήλ: Οι ιατροδικαστές δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο

O πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ περιέγραψε τις σοκαριστικές μαρτυρίες από την επίθεση της Χαμάς. Μάλιστα αναφέρθηκε σε μια οικογένεια 5 ατόμων που βρέθηκαν να έχουν δεθεί όλοι δεθεί να έχουν πυροβοληθεί και καεί.

«Αναρωτιόμουν τι προσεύχονταν πριν τους πυροβολήσουν όλους μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο Χέρτζογκ.

«Τα τραύματα που βρέθηκαν στα σώματα των σκοτωμένων, οι άνθρωποι τα σωστικά συνεργεία που συνάντησα τις τελευταίες δύο ημέρες, βρήκαν σημάδια βασανιστηρίων στα σώματα που δεν είχαν δει ποτέ τους εδώ και δεκαετίες που αντιμετώπιζαν ανάλογα περιστατικά πολέμου και τρομοκρατίας».

«Βρίσκουμε νεκρούς στα χαντάκια, οι ιατροδικαστές δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ακόμα ο Ισαάκ Χέρτζογκ.

15:12 Νετανιάχου: «Η Χαμάς είναι ISIS και όπως το ISIS συνετρίβη έτσι πρέπει να συντριβεί και η Χαμάς»

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την «απίστευτη» υποστήριξη «στον πόλεμο ενάντια στους βάρβαρους της Χαμάς».

«Η ιστορία τρόμου λέει τα πάντα για αυτούς και οι ιστορίες ανδρείας λένε τα πάντα για εμάς και με αυτή τη γενναιότητα θα νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Κύριε υπουργέ ήρθατε σε ένα πονεμένο έθνος, σε ένα μαχητικό έθνος, σε ένα έθνος λιονταριών κι ένα έθνος που είναι αποφασισμένο για να ηττηθεί το κακό γύρω μας».

«Η Χαμάς έδειξε ποια είναι με έναν πόλεμο απέναντι στον πολιτισμό. Το μακελειό με τους νέους ανθρώπους σε ένα μουσικό φεστιβάλ, η σφαγή ολόκληρων οικογενειών, η δολοφονία γονιών μπροστά στα παιδιά τους και η δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους. Καίνε ανθρώπους ζωντανούς, τους αποκεφαλίζουν, τους απαγάγουν. Ένα νεαρό αγόρι όχι μόνο απήχθη αλλά παρενοχλήθηκε σεξουαλικά και χτυπήθηκε», προσέθεσε.

Ο Νετανιάχου επίσης αναφέρθηκε «στην άρρωστη εικόνα των πανηγυρισμών υπέρ του τρόμου και την εξύμνηση του κακού».

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν απόλυτα σωστός όταν αποκάλεσε όλο αυτό απόλυτο κακό. Η Χαμάς είναι ISIS και όπως το ISIS συνετρίβη έτσι πρέπει να συντριβεί και η Χαμάς. Πρέπει να συμπεριφερθούμε στη Χαμάς ακριβώς όπως στο ISIS», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

14:59 Ένας Τούρκος πολίτης με διπλή υπηκοότητα σκοτώθηκε στις συγκρούσεις Ισραήλ-Χαμάς

Ένας Τούρκος πολίτης με διπλή υπηκοότητα σκοτώθηκε στις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και Χαμάς, δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα, η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα ανέφερε ότι ένας Τούρκος υπήκοος σκοτώθηκε και ένας ακόμη αγνοείται μετά την αιφνιδιαστική χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση στην ισραηλινή επικράτεια.

14:45 Ο Μπλίνκεν υποσχέθηκε περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Ισραήλ προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ με τη χώρα.

Ακόμα επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και υποσχέθηκε περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, όπως την παροχή οπλισμού όπως συστήματα αναχαιτίσεως πυραύλων για ανεφοδιασμό του συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ, του Iron Dome.

Επίσης ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται στενά με το Ισραήλ για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς.

14:28 Έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους η Τουρκία

Η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους που επλήγησαν από τη σύγκρουση, η οποία εστιάζεται στη Γάζα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί η βοήθεια αυτή υπό τις παρούσες συνθήκες, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύπλοκη. Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί η βοήθεια εκεί. Αλλά οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν την αποστολή που θα τους ανατεθεί για να παραδώσουν βοήθεια εκεί», είπε ο αξιωματούχος αυτός στους δημοσιογράφους.

14:19 Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

14:12 Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής από τη Γάζα

Βίντεο της El Pais από τη Γάζα αποτυπώνει την τεράστια καταστροφή μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

14:01 Σειρήνες ακούγονται στην Μπέιτ Σεμές κοντά στην Ιερουσαλήμ

13:58 Θα κάνει χερσαία επέμβαση το Ισραήλ; – Τι απαντά εκπρόσωπος του στρατού

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για έναν «χερσαίο ελιγμό» στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τίποτα «δεν έχει αποφασιστεί ακόμη», δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος σήμερα, έκτη ημέρα του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο.

«Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά.

«Μπορεί να είναι από αέρος, μπορεί να είναι μαζί από θαλάσσης και αέρος. Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν τελικά οι πολιτικοί μας αξιωματούχοι, (αλλά) αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

«Ξέρω ότι ακούτε κάποιες δηλώσεις, αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά προετοιμαζόμαστε για έναν χερσαίο ελιγμό, στην περίπτωση που αυτό αποφασιστεί», συνέχισε ο συνταγματάρχης Χεχτ.

Ο στόχος του ισραηλινού στρατού είναι η «εξάλειψη» της κυβέρνησης της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σημείωσε εξάλλου.

«Αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή, επικεντρωνόμαστε στους υψηλόβαθμους ηγέτες τους, όχι μόνον στην στρατιωτική ηγεσία, αλλά και στους κυβερνητικούς τους αξιωματούχους ως τον (Γιάχια) Σινουάρ (σ.σ.: ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα). Αυτοί εμπλέκονται άμεσα» στην φονική επίθεση του Σαββάτου, που συγκλόνισε το Ισραήλ και λόγω της βαρβαρότητάς της, κατέληξε ο αντισυνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινό τανκ ρίχνει βλήμα κοντά στον φράχτη με τη Γάζα

13:47 Ισραηλινός υπουργός για Τραμπ: «Είναι ντροπή που ένα τέτοιο άτομο βοηθά την προπαγάνδα»

Ο υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι μίλησε στο Channel 13 News για τις δηλώσεις Τραμπ, λέγοντας: «Είναι ντροπή που ένα τέτοιο πρόσωπο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, βοηθά στην προπαγάνδα και στη διάδοση πραγμάτων που βλάπτουν το πνεύμα των μαχητών των IDF και το πνεύμα των κατοίκων του Ισραήλ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρχι απαντούσε στις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ δεν βοήθησε στη δολοφονία του διοικητή της ιρανικής δύναμης Quds, Κασέμ Σουλεϊμάνι αν και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πήρε τα εύσημα γι’ αυτό και «τον απογοήτευσε».

13:39 Πώς ο ισραηλινός στρατός «στοχεύει» τη Χαμάς με τεχνητή νοημοσύνη

Οι λεπτομέρειες της επιχειρησιακής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από τον στρατό του Ισραήλ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απόρρητες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εναέρια φωτογραφία αποτυπώνει χτύπημα του Ισραήλ στη Γάζα

13:30 «Συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων καταγγέλλουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ

Ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα τη βία εναντίον αμάχων στο Ισραήλ και εξέφρασε τη λύπη της για τη «συλλογική τιμωρία» που αποτελούν, όπως κατήγγειλε, τα πλήγματα αντιποίνων εναντίον της Γάζας.

Ενώ καταδικάζει τα «φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς», η ομάδα αναφέρει πως το Ισραήλ κατέφυγε σε «στρατιωτικές επιθέσεις αδιακρίτως εναντίον του ήδη εξαντλημένου παλαιστινιακού λαού της Γάζας».

«Έζησαν επί 16 χρόνια κάτω από έναν παράνομο αποκλεισμό και ήδη έχουν βιώσει πέντε μεγάλους βάρβαρους πολέμους για τους οποίους δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες», αναφέρει σε δήλωσή της η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ.

«Αυτό ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για βία που στοχεύει αδιακρίτως αθώους αμάχους, είτε εκ μέρους της Χαμάς είτε εκ μέρους των ισραηλινών δυνάμεων. Αυτό απαγορεύεται κατηγορηματικά βάσει του διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου».

«Να απελευθερωθούν οι όμηροι»

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, η οποία δεν μιλά ωστόσο εξ ονόματος του παγκόσμιου οργανισμού, αναφέρει πως η σύλληψη ομήρων στο πλαίσιο εχθροπραξιών αποτελεί επίσης έγκλημα πολέμου.

«Οι άμαχοι που συνελήφθησαν από τη Χαμάς πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και εν αναμονή της απελευθέρωσής τους πρέπει να γίνει γνωστό τι τους συμβαίνει και πού βρίσκονται», δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν πρόκειται να υπάρξει παύση για ανθρωπιστικούς λόγους της πολιορκίας του στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι.

13:20 Ανησυχεί το ΔΝΤ λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς – «Νέο σύννεφο»

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαρακτήρισε σήμερα «θλιβερή» τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και εκτίμησε ότι αυτή απειλεί να αμαυρώσει την ήδη «χλιαρή» παγκόσμια οικονομική προοπτική.

«Παρακολουθούμε στενά πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς επηρεάζει, κυρίως τις πετρελαϊκές αγορές», είπε η Γκεοργκίεβα και επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου και στις αντιδράσεις των αγορών, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον οικονομικό αντίκτυπο.

«Με λίγα λόγια, αυτό είναι ένα νέο σύννεφο στον όχι και ασφαλέστερο ορίζοντα για την παγκόσμια οικονομία, ένα νέο σύννεφο που σκοτεινιάζει τον ορίζοντα και, φυσικά, που δεν χρειαζόταν», δήλωσε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη Τύπου κατά τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

13:13 Αυτό είναι το οπλοστάσιο της Χαμάς – «Κρύβει» δυνατότητες σε περίπτωση χερσαίας εισβολής;

Μυστήριο πλανάται γύρω από τις δυνατότητες του οπλοστασίου της Χαμάς. Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μυστήριο υπάρχει γύρω από το οπλοστάσιο της Χαμάς και τις δυνατότητες της ισλαμιστικής οργάνωσης απέναντι στις ισραηλινές δυνάμεις

13:06 Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 1.354 άτομα, ενώ οι τραυματίες είναι 6.049.

13:02 Δώδεκα μέλη της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες νεκροί στη Γάζα

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) τονίζει ότι συνολικά 12 μέλη της έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από το Σάββατο, ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιθέσεων.

12:58 Επτά ρουκέτες έριξε η Χαμάς στη Σντερότ, πέντε οι τραυματίες

Σύμφωνα με τη Haaretz, επτά ρουκέτες έριξε η Χαμάς στη Σντερότ, ενώ πέντε άτομα είναι τελικά οι τραυματίες (αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις).

12:46 Αναβλήθηκε ο αγώνας της Εθνικής Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro

Ο αγώνας του Ισραήλ με το Κόσοβο για τα προκριματικά του Euro 2024 που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή αναβλήθηκε αφού οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν στην εθνική ομάδα να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

12:40 Γκίντεον Λεβί: Στη Γάζα ζουν άνθρωποι όχι ζώα

Η φωνή του «άλλου Ισραήλ» επισημαίνει ότι στη Γάζα ζουν άνθρωποι που δεν έχουν πού να προστατευτούν από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συγκλονιστική εικόνα από τη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

12:26 Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη από πυροβολισμούς εποίκων

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, Ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι πατέρας και γιος πυροβολήθηκαν όταν έποικοι άνοιξαν πυρ στην κηδεία τεσσάρων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ένοπλους εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Κούσρα την Τετάρτη.

Στιγμιότυπο από κηδεία 16χρονου Παλαιστίνιου στη Χεβρώνα, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων

12:19 Τέσσερις τραυματίες από ρουκέτες στη Σντερότ στο Ισραήλ

Ρουκέτες έριξε η Χαμάς στη Σντερότ. Σύμφωνα με τη Haaretz, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες. Δείτε βίντεο που έχει αναρτήσει φιλοϊσραηλινός λογαριασμός στο Twitter:

12:10 Το Ισραήλ ορκίζεται να καταστρέψει τη Χαμάς – «Λουτρό αίματος» στη Γάζα

«Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένας νεκρός άνθρωπος», δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

12:00 IDF: Ενημερώσαμε τις οικογένειες 222 στρατιωτών και 97 ομήρων

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οικογένειες 222 νεκρών στρατιωτών και 97 ομήρων έχουν ενημερωθεί. «Ο στρατός ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο του πολέμου», είπε ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, Ντάνιελ Χαγκάρι, σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

11:54 Η Χαμάς υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός του Μπάιντεν για «αποκεφαλισμένα παιδιά» είναι ψευδής

Η Χαμάς διαψεύδει και πάλι τους ισχυρισμούς ότι μαχητές της «αποκεφάλισαν παιδιά»

«Δώστε μας μια φωτογραφία ότι η Χαμάς σκότωσε αμάχους, ότι η Χαμάς σκότωσε παιδιά, ότι η Χαμάς σκότωσε γυναίκες. Δεν σκοτώνουμε αμάχους», δήλωσε στο Al Jazeera ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος ανακάλεσε τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι έχει δει φωτογραφίες μαχητών της Χαμάς να αποκεφαλίζουν παιδιά στο νότιο Ισραήλ.

11:46 Δραματικές στιγμές στην Καν Γιουνίς στη Γάζα – Συγκλονιστικό βίντεο

Άνθρωποι παλεύουν να διασώσουν χτυπημένους μέσα στα ερείπια στην Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

11:37 Η στιγμή που Ισραηλινός βλέπει τον αδελφό του όμηρο της Χαμάς

Σοκ έπαθε ένας Ισραηλινός όταν ένας φίλος του έστειλε το βίντεο που δείχνει το βίντεο με τους αιχμαλώτους που πήρε η Χαμάς από το φεστιβάλ Supernova.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο εδώ

11:27 Περιοδεία του ΥΠΕΞ του Ιράν στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν αρχίζει σήμερα περιφερειακή περιοδεία, κατά την οποία θα μεταβεί στο Ιράκ και στον Λίβανο, για να συζητήσει για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο Αμιραμπντολαχιάν θα συναντηθεί σήμερα με Ιρακινούς αξιωματούχους, πρόσθεσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

«Υπό το φως των τρεχουσών παλαιστινιακών γεγονότων, των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά της Γάζας και των επικίνδυνων επακολούθων τους, η περιφερειακή περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών θα αρχίσει σήμερα», μετέδωσε το Tasnim, επικαλούμενο δηλώσεις του πρεσβευτή του Ιράν στον Λίβανο.

To Tasnim μετέδωσε νωρίτερα ότι Φιλιππίνες και Ιράν είχαν επικοινωνία σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με τον Ενρίκε Μανάλο να ζητάει βοήθεια για τους Φιλιπιννέζους που αγνοούνται στο Ισραήλ.

11:19 Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που μαχητής της Χαμάς πέφτει πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται να αποτυπώνει τον θάνατο μαχητή της Χαμάς που έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο εδώ

11:10 ΟΗΕ: Τουλάχιστον 340.000 οι εκτοπισμένοι στη Γάζα

Σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, τουλάχιστον 340.000 είναι οι εκτοπισμένοι στη Γάζα.

Από αυτούς περίπου 218.600 βρίσκουν καταφύγιο στα 92 σχολεία των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα.

11:00 Νέα καταγγελία για το Ισραήλ – Χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου

Η Μάχα Χουσαΐνι, από την οργάνωση δικαιωμάτων Euro-Med Monitor, καταγγέλλει ότι: «Το Ισραήλ χρησιμοποιεί στη Γάζα λευκό φώσφορο που απαγορεύεται διεθνώς.

Αυτά τα πυρομαχικά είναι ένα ανεξέλεγκτο εμπρηστικό όπλο που αναφλέγεται σε επαφή με το οξυγόνο.

Σε κλειστούς χώρους, οι τοξικές αναθυμιάσεις μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία και μόνιμη αναπνευστική βλάβη».

10:46 Ισραηλινός υπουργός ενέργειας: «Ούτε νερό, ούτε καύσιμα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι»

Ο Ισραηλινός υπουργός ενέργειας, Ίσραελ Κατζ είπε ότι η Γάζα θα συνεχίσει να μην έχει πρόσβαση σε νερό και καύσιμα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατάει η Χαμάς (υπολογίζονται σε 100 με 150 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων).

«Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανοίξει, καμία βρύση νερού δεν θα ανοίξει και κανένα φορτηγό με καύσιμα δεν θα μπει μέχρι να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί απαχθέντες στην πατρίδα τους», έγραψε στο Χ.

Από πού παίρνει ρεύμα η Γάζα

10:40 Καταγγελία για επίθεση σε σπίτι Παλαιστίνιου στη Ραμάλα

Οι Times of Gaza μεταδίδουν βίντεο που φαίνεται να αποτυπώνει εισβολή στρατιωτών σε σπίτι Παλαιστίνιου σε καταυλισμό στη Ραμάλα.

10:35 Τι γνωρίζουμε για την επίθεση του Ισραήλ στους καταδρομείς της Χαμάς

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:29 Μήνυμα Σολτς στη Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε μήνυμα στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Ο Όλαφ Σολτς

10:18 Έφτασε ο Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Ο Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Ισραήλ για να δηλώσει τη στήριξή του στο Ισραήλ και να συζητήσει ειδικά την κατάσταση με τους ομήρους. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να συναντήσει και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει κάνει και ανάρτηση για την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα εξασφαλίσουν στο Τελ Αβίβ ό,τι χρειάζεται.

10:16 Εξελίξεις με τους ομήρους της Χαμάς – Ποιοι μεσολαβούν για την απελευθέρωσή τους

Δεκάδες Ισραηλινοί και αλλοδαποί – στρατιώτες, άμαχοι, γυναίκες και παιδιά– πιστεύεται ότι βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10:04 Δείτε φωτογραφίες από την αποστολή βοήθειας στη Γάζα από την Ιορδανία

Η Ιορδανία στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Αυτό είναι το αεροπλάνο που θα φύγει από την Ιορδανία προς τη Γάζα

09:55 Εκατοντάδες λογαριασμοί που συνδέονται με τη Χαμάς απομακρύνθηκαν από το Χ

Η διευθύνουσα σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X, Λίντα Γιακαρίνο, δήλωσε σήμερα ότι το μέσο απομάκρυνε εκατοντάδες «λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς» και έλαβε μέτρα για να απομακρύνει ή να χαρακτηρίσει δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις μετά την επίθεση στο Ισραήλ.

«Συνεχίζουμε να απαντάμε άμεσα στα αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου από ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων των χωρών μελών της ΕΕ», έγραψε η ίδια σε χθεσινή επιστολή της προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

09:41 Αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ιορδανία στη Γάζα

Η Ιορδανία στέλνει αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση και αναμεταδίδει το Reuters.

09:36 Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δηλώνει ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός σημειώνει ότι υπήρξε ηρεμία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς πριν από λίγο ανακοίνωσε την έναρξη επίθεσης στο Ισραήλ με ρουκέτες.

Η Χαμάς σημειώνει ότι αυτή είναι η απάντηση για τη στοχοποίηση αμάχων στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ακούστηκαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά και στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τη Haaretz.

«Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασέμ (σ.σ. η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) εκτόξευσαν ρουκέτες στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα που στόχευαν αμάχους στους καταυλισμούς Αλ Σάτι και Αλ Τζαμπάλια», ανέφερε η Χαμάς.

Ανταποκριτές του AFP έγιναν μάρτυρες δεκάδων αεροπορικών επιδρομών σήμερα το πρωί προς τον καταυλισμό Αλ Σάτι και στη βόρεια Γάζα.

09:24 Η Αίγυπτος απορρίπτει προτάσεις για τη δημιουργία διαδρόμων εξόδου από τη Γάζα

Σε παρατεταμένες συνομιλίες με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ βρίσκεται η Αίγυπτος σχετικά το να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας και καυσίμων μέσω του περάσματος στη Ράφα.

Ωστόσο, η ίδια αρνείται τη δημιουργία ασφαλή διαδρόμου εξόδου από τη Γάζα προς την Αίγυπτο, τονίζοντας ότι μια έξοδος των Παλαιστινίων από τον θύλακα θα είχε σοβαρές συνέπειες για την παλαιστινιακή υπόθεση, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου αναφέρουν ότι η επίθεση του Ισραήλ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την εκκένωση του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα παραμένουν αποκλεισμένοι χωρίς καμία διέξοδο διαφυγής

09:16 Η Μαλαισία στέλνει έκτακτη οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ταμείο έκτακτης ανάγκης για τους Παλαιστίνιους αφού το Ισραήλ διέκοψε τις προμήθειες προς τη Γάζα μετά την κήρυξη πολέμου και την πολιορκία του παλαιστινιακού θύλακα, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Η βοήθεια φτάνει τα 212 χιλιάδες δολάρια (ή ένα εκατομμύριο ρίνγκιτ).

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Μαλαισίας, Ζάμπριν Αμπντούλ Καντίρ, ο οποίος στηλίτευσε τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ.

09:08 IDF: Αεροπορική επίθεση στο επιτελείο καταδρομέων της Χαμάς

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι η ισραηλινή αεροπορική αεροπορία επιτέθηκε στο επιτελείο καταδρομέων της Χαμάς και σκότωσε ένα ηγετικό μέλος της ναυτικής δύναμης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, τον Μοχάμεντ Αμπού Σάμλα.

08:58 Τον Μπλίνκεν θα συναντήσει ο Αμπάς, λένε οι Παλαιστίνιοι

Με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν την Παρασκευή στο Αμμάν της Ιορδανίας, δήλωσε ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Middle East Eye.

Ο Μπλίνκεν θα μεταβεί πρώτα στο Ισραήλ για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το υπουργικό του συμβούλιο για να συζητήσουν την κατάσταση ομηρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στη χώρα.

Θα ταξιδέψει επίσης στην Ιορδανία και σε άλλες χώρες της περιοχής. Οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποτρέψουν άλλες ένοπλες ομάδες στην περιοχή, όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, από το να εμπλακούν στη σύγκρουση στο Ισραήλ, τονίζει το ΜΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Άντονι Μπλίνκεν και Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να συναντηθούν στην Ιορδανία

08:49 Τα νοσοκομεία στη Γάζα μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» λόγω έλλειψης ρεύματος

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αφού ο εξοπλισμός σταμάτησε να λειτουργεί λόγω της μη ηλεκτροδότησης.

Τα νοσοκομεία σε όλη τη Γάζα υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού και προμηθειών, ενώ ο αριθμός των σοβαρά τραυματιών αυξάνεται ώρα με την ώρα λόγω των συνεχών ισραηλινών βομβαρδισμών.

08:44 Σειρήνες ακούγονται σε όλο το κεντρικό Ισραήλ

Σειρήνες ακούγονται ξανά σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με το IDF.

08:43 Τραμπ: O Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν απροετοίμαστος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες Τετάρτη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για έλλειψη προετοιμασίας, όπως το βλέπει, για την επίθεση της Χαμάς η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στην ισραηλινή επικράτεια.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024 έκρινε πως ο κ. Νετανιάχου «υπέστη πολύ άσχημο πλήγμα».

«Δεν έχει προετοιμαστεί. Ήταν απροετοίμαστος και το Ισραήλ ήταν απροετοίμαστο. Υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

08:37 Με καθυστέρηση προσγειώθηκε η πτήση με τους 90 Έλληνες από το Ισραήλ

08:29 Πώς η Χαμάς εξαπάτησε το Ισραήλ – Ο λάθος συναγερμός και η τεχνική της πλασματικής ειρήνης

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεγελάστηκαν από τα μηνύματα της Χαμάς και βασίστηκαν υπερβολικά σε τηλεχειριζόμενα συστήματα παρακολούθησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εικόνα από την οικοδόμηση του φράκτη του Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα

08:20 «Ώρα μηδέν» για τη Γάζα – Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Γάζα μετά τους νέους ολονύχτιους βομβαρδισμούς. Εικόνες γροθιά στο στομάχι έρχονται μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Οι άνθρωποι κηδεύουν τους αγαπημένους τους με τον κίνδυνο ότι θα βομβαρδιστούν και αυτοί αφού ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά.

Κηδεία στην Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα

Εκατοντάδες είναι τα μωρά που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Οι εικόνες από τη Γάζα είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστικές

Θρήνος στα ερείπια

08:10 Άλλοι 15 νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Γάζα

Τουλάχιστον 15 νεκροί υπάρχουν στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Γάζα, σύμφωνα με το Al Jazeera και άλλα αραβικά Μέσα.

08:00 Στην Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

Έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford έτσι ώστε να υποστηρίξει το Ισραήλ και να αποτρέψει οποιαδήποτε εμπλοκή τρίτων μερών στον πόλεμο.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να βρεθεί στις ακτές του βόρειου Ισραήλ και κοντά στις ακτές του νότιου Λιβάνου.

Πηγή φωτογραφίας: c6f.navy.mil

07:55 18 πτώματα ανασύρθηκαν από ερείπια στην Kαν Γιουνίς της Γάζας – Ανάμεσά τους εννέα παιδιά

Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στη Γάζα ανέσυραν τα πτώματα 18 ανθρώπων από τα ερείπια δύο κατεστραμμένων σπιτιών στην Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Μεταξύ των νεκρών είναι και εννέα παιδιά, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων. Την είδηση επιβεβαιώνουν κι άλλα πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Anadolu.

07:48 Ποιοι νέοι δυνατοί παίκτες στη Μέση Ανατολή θα αποφασίσουν την τύχη του πολέμου

Η περιφερειακή ισορροπία στη Μέση Ανατολή αλλάζει ξανά. Η αναδυόμενη νέα τάξη είναι πολυπολική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς συνεχίζεται για έκτη ημέρα

07:40 Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου στη σκιά του πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

Στις 12:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) έξι ημέρες μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που ξεκίνησε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το ΚΥΣΕΑ θα αξιολογήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας ενώ κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εκτίμηση και για πιθανές επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και να συζητηθεί ο συντονισμός ενεργειών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

07:35 Τι γίνεται με τους ομήρους που πήρε η Χαμάς

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Ίζατ Αλ-Ρισέκ δήλωσε στο CNN ότι είναι πολύ νωρίς για την ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τη Γάζα. «Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα μόνο όταν τελειώσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον του λαού μας», είπε.

Η Χαμάς κρατά αιχμάλωτους στη Γάζα έως και 150 ανθρώπους, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη. Οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με το Ισραήλ για την ασφαλή επιστροφή των Αμερικανών ομήρων, με προσωπικό του FBI και του Πενταγώνου επί τόπου να παρέχει υποστήριξη στους Ισραηλινούς ειδικούς πράκτορες. Ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος των IDF, δήλωσε στο CNN ότι οι ισραηλινές αρχές πιστεύουν ότι οι όμηροι κρατούνται υπόγεια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το βράδυ, η Χαμάς υποστήριξε ότι απελευθέρωσε Ισραηλινή μητέρα με τα παιδιά της, ενώ υπάρχει και βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

07:25 Διαδήλωση αντισιωνιστών Εβραίων κοντά στην Ιερουσαλήμ

Αντισιωνιστές Εβραίοι διαδήλωσαν στο Μπέις Σεμές, 30 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα.

07:21 Ο αριθμός των νεκρών Ταϊλανδών στο Ισραήλ ανέρχεται πλέον σε 21

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ταϊλάνδης, 21 είναι οι νεκροί υπήκοοί της στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

07:15 Ειδικός απεσταλμένος της Κίνας θα μιλήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για θέματα Μέσης Ανατολής, Ζάι Τζουν, αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με Ισραηλινούς αξιωματούχους την Πέμπτη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται σχόλια της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Κίνα, Ίριτ Μπεν – Άμπα.

07:07 Νέες διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης ή υπέρ του Ισραήλ – Έγινε η απαγορευμένη συγκέντρωση στην Αυστρία

Παρότι είχε απαγορευτεί από τις αρχές, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη στη Βιέννη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, πάντως η αστυνομία δεν ανέφερε κανένα βίαιο επεισόδιο, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επενέβησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στη Στέφανσπλατς, στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας. Ωστόσο, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν πορεία.

Η αστυνομία αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια για να γίνει συγκέντρωση και πορεία, καθώς στο κάλεσμα στην εκδήλωση στο διαδίκτυο συμπεριλήφθηκε σύνθημα της Χαμάς. Καθώς οι οργανωτές δεν πήραν αποστάσεις από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, που καλεί σε βίαιες ενέργειες εναντίον του Ισραήλ, η εκδήλωση απαγορεύθηκε.

Ο επικεφαλής της αυστριακής αστυνομίας Γκέρχαρντ Πιρστλ σχολίασε πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα επιτραπεί να φθάσει στους δρόμους της Βιέννης.

Διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Σαντιάγο της Χιλής

Διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ στο Τόκιο στην Ιαπωνία

07:00 Περισσότεροι από 330.000 οι εκτοπισμένοι στη Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Λωρίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

«Ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων αυξήθηκε κατά 30% τις τελευταίες 24 ώρες, ανερχόμενος πλέον σε 338.934, εκ των οποίων πάνω από τα δύο τρίτα βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία της UNRWA», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εικόνα «γροθιά στο στομάχι», τραυματισμένα παιδιά σε νοσοκομείο στη Γάζα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με αντικείμενο τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Ισραήλ στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η συνεδρίαση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών – όπως έγινε την Κυριακή, την επομένη της πρωτοφανούς επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας δεκάδες ομήρους, τους οποίους έχει μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς – και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που τη στηρίζουν – υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε την επίθεση ως απάντηση στους εκατοντάδες θανάτους Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες, τις επιθέσεις ισραηλινών εποίκων μαζί με τον στρατό σε Παλαιστίνιους, καθώς και την εισβολή εποίκων στο τέμενος Άλ-Άκσα.

06:51 Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τα κράτη μέλη του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε έκτακτη συνεδρίασή τους στο Κάιρο χθες Τετάρτη, οι υπουργοί Εξωτερικών των 22 κρατών προειδοποίησε εναντίον των «καταστροφικών» συνεπειών από τη σκοπιά της ανθρωπιστικής κατάστασης και της ασφάλειας που θα έφερνε η κλιμάκωση του πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:40 Συγκρούσεις Παλαιστίνιων με την ισραηλινή Αστυνομία στη Δυτική Όχθη

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων στις πόλεις Τζενίν και Καλκίλια της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με το Al Jazeera ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ σημειώθηκαν μια σειρά εκρήξεις.

06:35 Αυξάνονται οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα, την έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων.

06:30 Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται – Έκτη ημέρα του πολέμου

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην έκτη ημέρα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς. Θυμηθείτε πώς κάλυψε το in την πέμπτη ημέρα της σύγκρουσης.