Σε έξαρση βρίσκονται τα περιστατικά ξυλοδαρμών μεταξύ εφήβων στα σχολεία. Αυτή τη φορά, όμως, δύο μαθητές Γυμνασίου ξεπέρασαν τα όρια αφού επιτέθηκαν, χτύπησαν και εξύβρισαν έναν 13χρονο συμμαθητή τους, επειδή δεν ψήφισε υπέρ της κατάληψης που ήθελαν να κάνουν οι υπόλοιποι μαθητές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα σε Γυμνάσιο της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας. Σύμφωνα με τα κρητικά μέσα ενημέρωσης, το συμβάν έγινε το πρωί της Τετάρτης (11/10). Αφορμή του ξυλοδαρμού στάθηκε η ψήφος του 13χρονου μαθητή της Β’ Γυμνασίου, κατά της κατάληψης, που τελεί το σχολικό συγκρότημα στο οποίο φοιτούν και οι τρεις νεαροί που εμπλέκονται στο επεισόδιο.

Του έριξε γροθιά στο πρόσωπο

Μόλις ο 13χρονος έκανε γνωστή την επιθυμία του να μην κλείσει το σχολείο και να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα, οι δύο εξαγριωμένοι συμμαθητές του του επιτέθηκαν. Αρχικά, ο ένας αφού τον πλησίασε τον έσπρωξε, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε και ο δεύτερος που τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο προληπτικά Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ οι γονείς του παιδιού ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν άμεσα κοντά του.

Οι ανήλικοι γλίτωσαν τις μηνύσεις

Στη συνέχεια για το περιστατικό ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. Πάντως, σημειώνεται πως τόσο ο νεαρός όσο και οι γονείς του δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των ανήλικων δραστών και η υπόθεση έκλεισε χωρίς να υποβάλλουν μηνύσεις.