Στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας θα βρεθεί εκ νέου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος καλείται μετά από σχετικό αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό από τους δικαστές.

Ο ιατροδικαστής καλείται να προσκομίσει, αν υπάρχουν, φωτογραφίες από τη νεκροτομή του 9χρονου κοριτσιού και να καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα σε ό,τι ερωτηθεί από την υπεράσπιση.

Η σημερινή διαδικασία ήταν η μέρα της «μάχης» των αιτημάτων που έχει θέσει υπόψη του δικαστηρίου ο Αλ. Κούγιας και αναμένει τις κρίσιμες αποφάσεις των δικαστών καθώς από τις δικές τους αποφάσεις επ΄αυτών των αιτημάτων θα κριθεί επί της ουσίας και πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η απολογία της κατηγορούμενης, η οποία ανεξάρτητα από την ετυμηγορία του παρόντος δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Όχι» σε νέα εξέταση Ράικου

Συγκεκριμένα, οι δικαστές και πάλι ομόφωνα είπαν «όχι» αυτή τη φορά  στο αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορούμενης για νέα εξέταση του καθηγητή Ράικου και διενέργεια νέας τοξικολογικής στο αίμα της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Απορριπτική ήταν η απόφαση των δικαστών και για το αίτημα της υποστήριξης κατηγορίας για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη με την ομάδα γιατρών που ανέλαβε τη Τζωρτζίνα τις κρίσιμες ώρες.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλλε νέο αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, με την εισαγγελέα να επιφυλάσσεται να προτείνει μόλις κατατεθεί γραπτώς στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Η κατάθεση Δημακοπούλου

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να συνάδει με δηλητηρίαση. Ούτε νεκροτομικό, ούτε ιατροδικαστικό, ούτε τοξικολογικό, ούτε ιστολογικό» επανέλαβε για πολλοστή φορά η ιατροδικαστής Ουράνια Δημακοπούλου, που κατέθεσε λίγο νωρίτερα για τρίτη μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Σε όλα τα όργανα υπάρχει ηωσινοφιλία, άρα υπάρχει φλεγμονή. Υπάρχει σημαντικού βαθμού ατροφία στην καρδιά, ήταν προγραμματισμένος ο θάνατος του παιδιού και οι γιατροί το ήξεραν γι’ αυτό έστειλαν το παιδί στην Πάτρα» ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.