Όλα έτοιμα για το debate των δύο υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS Λήδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Προβατάς.

Τι είπαν οι υποψήφιοι

Ο Κώστας Μπακογιάννης φτάνοντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην μεγάλη αποχή του α’ γύρου, τονίζοντας πως είναι στενάχωρη. «Γι’ αυτό ήθελα αυτό το debate, για να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους Αθηναίους, όσο γίνεται περισσότερες Αθηναίες να έρθουν στην κάλπη» σημείωσε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης φτάνοντας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

«Αν δεν το κάνουμε εμείς στην αυτοδιοίκηση, μιλάμε για τις γειτονιές μας, τότε ποιος; Άλλωστε, την επόμενη μέρα θα είμαστε συνεργάτες στο δημοτικό συμβούλιο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος που οι δύο υποψήφιοι θα συζητήσουν ανοιχτά για τα προγράμματά τους. «Νομίζω θα είναι πολύ εποικοδομητικός διάλογος» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα βοηθήσει πάρα πολύ τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να αποφασίσουν και να επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο».

Ο Χάρης Δούκας μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την ΕΡΤ

«Πιστεύουμε πολύ στην ανατροπή και νομίζω ότι θα φανεί και στη συζήτηση που θα έχουμε σήμερα, ότι υπάρχουν όλες προϋποθέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Δούκας.

Οι όροι της τηλεμαχίας

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες εκ των οποίων η μια δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. Λειτουργία της πόλης

2. Ασφάλεια

3. Κλιματική αλλαγή/ανθετικότητα

4. Υποδομές/ανάπτυξη

5. Κοινωνική πολιτική

6. Πολιτισμός

7. Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλλουν 14 ερωτήσεις διάρκειας έως 30’’ η καθεμία, με τη χρονική διάρκεια κάθε απάντησης να είναι έως δύο λεπτά.

Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μίας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Ερωτήσεις (έως τρεις), θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους, ενώ οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν επίσης το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις ενάμιση λεπτού η καθεμία, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.