Στο απευκταίο σενάριο της εμπλοκής της Χεζμπολάχ στην κρίση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αναφέρθηκε ο διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στο Mega για τους σαρωτικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα, ο διεθνολόγος τόνισε πως εάν εμπλακεί ενεργά η Χεζμπολάχ τότε είναι πολύ πιθανό «να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου στη Μέση Ανατολή», με μέγιστες συνέπειες.

Ωστόσο, ο διεθνολόγος σημείωσε πως δεν φαίνεται κάποια διέξοδο σε αυτή την κατάσταση που διαρκώς κλιμακώνεται.

«Το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα έχει εγκαινιάσει μία πολιτική επαναπροσέγγισης με κράτη του Αραβικού Κόσμου. Οι συμφωνίες με το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ενοχλήσει» σημείωσε.

«Η κίνηση της Χαμάς υπονομεύει το αίτημα των Παλαιστινίων για εθνικό κράτος. Η κίνηση αυτή απογυμνώνει τους Παλαιστίνιους από κάθε επιχείρημα» κατέληξε, τονίζοντας πως η κρίση αυτή είναι καταστροφική για το μέλλον της περιοχής.

«Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας» – Μήνυμα της Χεζμπολάχ

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε την Κυριακή ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν το Σάββατο επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.