Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «μάχες» που έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας. Τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Πειραιά.

Συνδυασμός Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά» οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι:

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής Βαζύχα Κριστόφ Ιρενέους (Βαζέχα), παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε  δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός της πρώτης δεκάδας καταλαμβάνοντας την 13η θέση μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην 21η θέση βρίσκεται ο πρώην ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Πάντως, ο πρώτος συνδυασμός στο Δήμο Αθηναίων θα εκλέξει 26 δημοτικούς συμβούλους.

Στον συνδυασμό Αθήνα Τώρα του Χάρη Δούκα οι δέκα πρώτοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι:

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης στον συνδυασμό «Ναι στην Θεσσαλονίκη»του Κωνσταντίνου Ζέρβα και στη δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αναδείχθηκαν:

Στη δημοτική ενότητα «Τριανδρία» οι 3 υποψήφια δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι:

Στον συνδυασμό «Ομάδα για την Θεσσαλονίκη» του Στυλιανού Αγγελούδι οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην δημοτική ενότητα Θεσσαλονίκης είναι:

Στη δημοτική Ενότητα Τριανδρίας οι 3 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ομάδα για την Θεσσαλονίκη είναι»

Θρίαμβος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη

Στον Δήμο Πειραιά ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, «Πειραιάς Νικητής» θριάμβευσε με ποσοστό που άγγιξε το 70%,. Οι δέκα πρώτοι δημοτικοί σύμβουλοι που προηγούνται – ενώ απομένουν ακόμη λίγα εκλογικά τμήματα όσο αφορά τους σταυρούς προτίμησης – είναι:

Να διευκρινίσουμε πως στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, το ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τελικά θα λάβουν θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, θα εξαρτηθεί από το ποιος συνδυασμός θα επικρατήσει και πόσες έδρες θα καταλάβει.