Ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, να διοργανώσει η δημόσια τηλεόραση debate με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα», Χάρη Δούκα, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές.

«Είμαστε άλλωστε δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε διαφωνώντας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη

Η απάντηση του Χάρη Δούκα

Λίγο αργότερα, ο Χάρης Δούκας προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κάνοντας γνωστό ότι αποδέχεται την πρόταση.

«Χαίρομαι πολύ που ο κ. Mπακογιάννης αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Τα λέμε εκεί», έγραψε.

«Μάχη» Μπακογιάννη – Δούκα για την Αθήνα

Ο νέος δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων θα εκλεγεί στις 15ης Οκτωβρίου. Οι Αθηναίοι θα κληθούν να προσέλθουν ξανά στις κάλπες και να αποφασίσουν μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη, που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε το 41,35%, και του Χάρη Δούκα, που συγκέντρωσε το 14,20%.

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την χαρά του για το αποτέλεσμα της κάλπης. «Έχω πάρα πολύ μεγάλη χαρά και πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και θέλω απόψε να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη μας την ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου και των διαμερισμάτων. Όλοι δώσαμε την ψυχή μας. Τους είμαι ευγνώμων και θέλω να ξέρουν ένα πράγμα. Ότι αυτό το ταξίδι το ξεκινήσαμε μαζί και θα το τελειώσουμε μαζί και ένα ταξίδι πενταετίας», είπε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, ο Χάρης Δούκας  ανέφερε στους συνεργάτες του, τους εθελοντές και όσους πολίτες τον στήριξαν με την ψήφο τους.

«Τους ευχαριστώ που πίστεψαν στο όνειρο, που έκαναν το αδύνατο δυνατό μόλις σε δύο μήνες. Μπροστά μας έχουμε μια εβδομάδα αγώνα κι ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα, είτε μαζί, όλοι μας με την ψήφο μας θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας», δήλωσε ο κ. Δούκας.