«Μετά τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κυβέρνηση θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, που όμως ως βασικό της άξονα θα έχει την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος από νέα ελλείμματα, των οποίων θύματα θα ήταν τελικά οι φορολογούμενοι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι», σημείωσε σε δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ανακοίνωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, έγινε γνωστό πως, με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι συντάξεις των δικαστών αναμένεται να επιστρέψουν στα επίπεδα προ του 2012, κάτι που ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αυξήσεων και επανακαθορισμό του ύψους των συντάξιμων αποδοχών των δικαστών.

Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία – «μπλόκο» από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε την απόφαση, λέγοντας πως «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι σέβεται την Δικαιοσύνη. Σέβεται όμως και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών την περασμένη δεκαετία, αλλά και την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με σταθερότητα μπροστά, μακριά από νέες οικονομικές περιπέτειες».

Όπως τόνισε, «μετά τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κυβέρνηση θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, που όμως ως βασικό της άξονα θα έχει την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος από νέα ελλείμματα, των οποίων θύματα θα ήταν τελικά οι φορολογούμενοι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι».