Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε αρκετά με την περίπτωση του Κέντρικ Ναν το φετινό καλοκαίρι για την ενίσχυση του στα γκαρντ, όμως επειδή δεν ήθελε να περιμένει άλλο τον Αμερικανό σκόρερ, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις και να κλείσει -λογικά – το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν.

Πλέον, όσο πλησιάζει και η έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ έχουν κλείσει οι περισσότερες θέσεις στα ρόστερ των 30 ομάδων και ο Ναν, αλλά και μερικά ακόμη σπουδαία ονόματα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά.

Στη λίστα περιλαμβάνεται εκτός από τον πρώην γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ και των Λος Άντζελες Λέικερς, που απασχόλησε πολύ τον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα και ο βετεράνος πλέι μέικερ, Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Σικάγο Μπουλς.

Εκτός από αυτούς τους δύο, ακολουθεί ο έμπειρος σκόρερ, Γουίλ Μπάρτον και τρεις παίκτες με παρελθόν στους Φοίνιξ Σανς: ο Τέρενς Ρος, ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο και ο Τι Τζέι Γουόρεν, οι οποίοι επίσης όσο δεν βρίσκουν ομάδα στο ΝΒΑ κοιτάζουν πιο ζεστά προς την Ευρώπη και τη Euroleague.

Και η λίστα δεν τελειώνει

Αξίζει να σημειωθεί πως στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο πρώην σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο Μπλέικ Γκρίφιν, για τον οποίο υπάρχουν φήμες πως θα αποσυρθεί, αλλά και ο Τζον Γουόλ, παίκτες που όλοι έχουν στο παρελθόν υπογράψει πολυετή συμβόλαια που ξεπερνούσαν τα 20 εκατ. δολάρια ετησίως.