Η καλυτέρευση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά αποτυπώνεται και από την πρόσκληση του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετέχει εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στο συνέδριο του AKP.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα επισκεφθεί στις 6-7 Οκτωβρίου την Άγκυρα ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ύστερα από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο κ. Χατζηβασιλείου θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο της Προεδρίας και στο περιθώριο του συνεδρίου θα συναντηθεί με τον Ζαφέρ Σιράκαγια, Αντιπρόεδρο του AKP και βουλευτή Κωνσταντινούπολης.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου θα είναι ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριo του AKP

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» ο Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ερωτηθεί για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σε αυτή, ανάμεσα σε άλλα, είχε πει: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, μετά από δύο συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές της Τουρκίας και της Ελλάδας, ότι μπορούμε πια να είμαστε πιο θετικά διακείμενοι στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

«Πιστεύω ότι και η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της να μην κόψει τις γέφυρες με την Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των σχέσεων με την Ευρώπη, πιστεύω ότι και σε ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η σχέση Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδας είναι γεωστρατηγική», είχε σημειώσει ο πρωθυπουργός.