Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πλέον εκτός τη λίστας του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομώνυμου περιοδικό την Τετάρτη (4/10), τη στιγμή που η δίκη του πρώην προέδρου για επιχειρηματική απάτη συνεχιζόταν στη Νέα Υόρκη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για το πιο αποκλειστικό κλαμπ της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes.

Την κοινωνική πλατφόρμα την έφτιαξε όταν αποκλείστηκε από το Twitter και το Facebook

«Με περιουσία που υπολογίζεται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι 300 εκατομμύρια δολάρια μακριά από το όριο για να μπει στη διαβόητη λίστα με την οποία ο Τραμπ έχει εμμονή για δεκαετίες, λέγοντας αμείλικτα ψέματα στους δημοσιογράφους για να προσπαθήσει να βρεθεί ψηλότερα στη λίστα…».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η μεγάλη πτώση στην περιουσία του Τραμπ οφειλόταν κυρίως στα προβλήματα και την πτώση της αξίας στο Truth Social, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε αφού αποβλήθηκε από το Twitter και το Facebook λόγω της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Κογκρέσο.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Τραμπ, στο οποίο έχτισε το όνομά του πριν εισέλθει στην πολιτική το 2015, έχει επίσης δεχτεί πλήγμα.

Τα γήπεδα γκολφ

Σύμφωνα με τον Guardian, μέσα σε όλα, υπάρχει κάτι θετικό κι αυτό είναι τα κέρδη της επιχείρησής του αναφορικά με τα γήπεδα γκολφ, τα οποία ανέκαμψαν κατά τη διάρκεια της πτώσης της δημοτικότητάς του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι αποτιμήσεις των γηπέδων γκολφ είναι, ωστόσο, μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται στη δίκη του Τραμπ για απάτη στη Νέα Υόρκη, όπου ο δικαστής έχει ήδη αποφανθεί ότι ο μεγιστάνας «έκανε ξεκάθαρα δόλιες εκτιμήσεις που οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν στις επιχειρήσεις».

Ο 77χρονος Τραμπ, είχε βρεθεί ξανά εκτός της λίστας του Forbes το 1990, όταν η αυτοκρατορία ακινήτων του πάλευε να σταθεί στα πόδια της.

Το ίδιο συνέβη και το 2021, στον απόηχο της χαοτικής προεδρίας του και εν μέσω της πανδημίας του Covid. Επέστρεψε στη λίστα το 2022.

Το φαβορί

Ένα χρόνο μετά, ο Τραμπ αντιμετωπίζει τεράστια νομικά προβλήματα. Πέραν της κατηγορίας για βιασμό που ένας δικαστής είπε ότι ήταν «ουσιαστικά αληθινός», πρέπει επίσης να απαντήσει σε 91 ποινικές κατηγορίες σχετικά με την υπονόμευση των εκλογών και τη διατήρηση απόρρητων πληροφοριών.

Παρόλα αυτά, διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών και είναι το συντριπτικό σημερινό φαβορί για να αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν στην κούρσα του 2024 για τον Λευκό Οίκο.