Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα, 4 Οκτωβρίου, με τους εθελοντές να παλεύουν με κάθε μέσο και με όλες τους τις δυνάμεις να σώσουν κάθε ζώο που χρειάζεται βοήθεια.

Παρ΄όλα αυτά, ακόμα και τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκαριστικές ιστορίες, που μόνο  φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν για την κακομεταχείριση των ζώων. Όπως αυτή με το σκυλάκι στην Άρτα, που βρέθηκε νεκρό και υποσιτισμένο, στο κυνοκομείο του Δήμου, το οποίο υποτίθεται ότι το φρόντιζαν μετά από ατύχημα που είχε και έμεινε ανάπηρο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το έβαλαν μέσα σε μισό σπιτάκι και μπροστά  του νερό και φαγητό, τα οποία όμως δεν μπορούσε να φτάσει. Το σκυλάκι ζούσε έναν εφιάλτη, πονούσε και φοβόταν, ώσπου δεν άντεξε και «έφυγε».

Τις προηγούμενες ημέρες οι εθελόντριες της περιοχής, βλέποντας το μαρτύριο που περνούσε και ότι κανείς δεν του προσέφερε ουσιαστική περίθαλψη, κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να του εξασφαλίσουν φιλοξενία στην Αθήνα.

Δυστυχώς όμως, δεν πρόλαβαν. Την ημέρα που θα μεταφέρονταν από την Άρτα στην πρωτεύουσα υπέκυψε.

«Ζούσε μέσα στα ούρα του»

«Άρτα. Το χτύπησε αυτοκίνητο και έμεινε ανάπηρο. Το έβαλαν στο κυνοκομείο, ο κτηνίατρος του Δήμου έδωσε την εντολή να μπει εκεί και να το «φροντίζουν». Το έβαλαν μέσα σε μισό σπιτάκι, μπροστά του νερό και φαΐ, τα οποία όμως δεν μπορούσε να φτάσει.

Από πίσω τα άλλα σκυλιά γαύγιζαν και αυτό πονούσε και φοβόταν και φαινόταν στα μάτια του η φρίκη που ζούσε. Τον έτρωγαν οι μύγες. Ζούσε μέσα στα ούρα του. Σε λίγο θα τον έτρωγαν ζωντανό και τα σκουλήκια. Κανείς δεν του έδωσε να φάει και να πιεί. Πέθανε εκεί που τον άφησαν…», διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση.

Δείτε την ολόκληρη

Η ιστορία του Christiano

Ο Christiano, όπως ήταν το όνομά του, έζησε στον δρόμο, αφού το παράτησε ο ιδιοκτήτης του και  για αρκετούς μήνες, μαζί με άλλα παρατημένα σκυλάκια, έτρωγε από αυτά που έδιναν οι ψαράδες.

Όπως γράφει σε ανάρτησή της η κα Κατερίνα Λαμπράκη, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στην Άρτα, η οποία και κινητοποιήθηκε για να βρει ο Christiano μία ζεστή αγκαλιά, το ζώο βρέθηκε με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και με κινητικό πρόβλημα στα πίσω πόδια.

«Κάποιος ασυνείδητος το κατέστησε ανάπηρο, το εγκατέλειψε και το παράτησε στο έλεος των περαστικών και του Δήμου. Το σκυλάκι αυτό ήταν στον συνεταιρισμό ψαράδων της Ανέζας,στη Σαλαώρα Άρτας.  Έχουν κάμερες. Για άλλη μια φορά, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να ταυτοποιηθεί δράστης.

Όμως….. έγινε η βία η εξαθλίωση και ο θάνατος -όχι από φυσικά αίτια -κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και εμείς σαν καλά ζόμπι που έχουμε γίνει, δεν αντιδρούμε. Συνεχίζουμε τη θλιβερή πορεία μας», γράφει στη συγκλονιστική ανάρτησή της.