Γνωστοί έγιναν από την UEFA οι διαιτητές που θα κληθούν να διευθύνουν τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Μπάτσκα Τόπολα ορίστηκε ο Γάλλος, Μπενουά Μπαστιάν, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει σφυρίξει άλλες τρεις αναμετρήσεις των ερυθρόλευκων.

Ο διαιτητής στη σπουδαία πρόκριση επί της Μίλαν…

Ήταν στις 13/12/2018 στην ιστορική νίκη-πρόκριση με 3-1 επί της Μίλαν για το Europa League, αλλά και σε δύο ήττες: στις 3/8/2016 στο 1-0 από την Χάποελ Μπερ Σεβά για τα προκριματικά και την 1/10/2019 στο 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα για τους ομίλους του Champions League.

Βοηθοί του θα είναι οι Χισάμ Ζακρανί και Ορελιέν Μπερτομιέ, στο VAR θα είναι ο Μπενουά Μιγιό (με βοηθό τον Νικολά Ντανός) και τέταρτος θα είναι ο Ρούντι Μπουκέ.

Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Άγιαξ ορίστηκε ο πολύπειρος Σλοβένος, Ματέι Γιουγκ ο οποίος πριν περίπου ένα χρόνο είχε διευθύνει το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός το οποίο είχε ολοκληρωθεί 0-0.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι, 4ος ο Νταβίντ Σμάιτς και στο VAR οι Ιταλοί Πάολο Βαλέρι, Φάμπιο Μαρέσκα.

Πορτογάλος θα είναι ο άρχων της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μακάμπι Χάιφα και τον Παναθηναϊκό, με τον UEFA να ορίζει τον Αντόνιο Νόμπρε ο οποίος κατά το παρελθόν έχει σφυρίξει τρεις φορές σε ματς των «πρασίνων» για το ελληνικό πρωτάθλημα (Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2 το 2021, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0 και στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με 1-0).

Βοηθοί του Νόμπρε, θα είναι οι επίσης Πορτογάλοι, Πέδρο Μάρτινς και Πάουλο Μπρας, τέταρτος ο Μπρούνο Μιγκέλ Βιέιρα, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Λουίς Γκοντίνιο και Ούγκο Μιγκέλ.

Ενώ τέλος στην Τούμπα το ΠΑΟΚ – Αίντραχτ Φρανκφούρτης θα σφυρίξει ο Ιταλός Σιμόνε Σότσα, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ήταν στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2.

Βοηθοί του ο Αλμπέρτο Τεγκόνι και Τζιοβάνι Μπατσίνι. Τέταρτος ορίστηκε ο Αντρέα Κολόμπο και στο VAR Μαουρίτσιο Μαριάνι.