Δύο μέρες απέμειναν για την έναρξη της Euroleague, μίας διοργάνωσης που πέρυσι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και φέτος αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική, με τις ομάδες να έχουν ενισχυθεί και τα μεγάλα «αστέρια», να πρέπει να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια που θα εισπράξουν.

Οι περισσότερες ομάδες δεν στάθηκαν φειδωλές στο μεταγραφικό παζάρι και έκαναν υπερβάσεις με σκοπό να παρουσιάσουν μία εικόνα καλύτερη από πέρυσι και να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Final 4 του Βερολίνου.

H Ανατολού Εφές, μετά τη φυγή του Μίσιτς για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού επέλεξε να κάνει τον Λάρκιν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη, για να μπορέσει να τον κρατήσει στο ρόστερ της και παράλληλα, είναι η μοναδική ομάδα με 2 παίκτες στο top 5 των παικτών με τα μεγαλύτερα συμβόλαια για φέτος (Λάρκιν και Τόμπσον).

Ο Κώστας Σλούκας επέλεξε να αφήσει τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό για να πάρει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στη λίγκα, με τους «πράσινους» να δίνουν αρκετά χρήματα για να φέρουν στο ΟΑΚΑ και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Κέβιν Πάντερ με την παραμονή του στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού, ο Νίκολα Μίροτιτς, που κατέληξε στην Αρμάνι Μιλάνο κλείνουν την πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων στη φετινή Euroleague.

Ο φιναλίστ της περασμένης περιόδου, Ολυμπιακός, καταφέρνει χωρίς να έχει κάποιο παίκτη μέσα στα top συμβόλαια, να αποτελεί ξανά ένα από τα φαβορί, με τον Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του την περσινή ομάδα και νέες προσθήκες για να καλύψουν τις απώλειες και να το αποδεικνύει, καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με τίτλο, κόντρα στον Παναθηναϊκό των μεγάλων ονομάτων και των εκατομμυρίων.

Αναλυτικά τα μεγαλύτερα συμβόλαια της Euroleague

  1. Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές) – 4 εκατ. δολάρια
  2. Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός) – 2.8 εκατ. δολάρια
  3. Κέβιν Πάντερ (Παρτιζάν) – 2.6 εκατ. δολάρια
  4. Νίκολα Μίροτιτς (Αρμάνι Μιλάνο) – 2.5 εκατ. δολάρια
  5. Ντάριους Τόμπσον (Αναντολού Εφές) – 2.3 εκατ. δολάρια
  6. Γουίλι Ερνανγκόμεθ (Μπαρτσελόνα) – 2.2 εκατ. δολάρια
  7. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Παναθηναϊκός) – 2.1 εκατ. δολάρια
  8. Τόρνικε Σενγκέλια (Βίρτους Μπολόνια) – 2.1 εκατ. δολάρια
  9. Γουίλ Κλάιμπερν (Ανατολού Εφές) – 2 εκατ. δολάρια
  10. Μάικ Τζέιμς (Μονακό) – 2 εκατ. δολάρια
  11. Νικολό Μέλι (Αρμάνι Μιλάνο) 2 εκατ. δολάρια)
  12. Σάμπαζ Νέιπιερ (Ερυθρός Αστέρας) 2 εκατ. δολάρια
  13. Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα) 2 εκατ. δολάρια
  14. Κέβιν Πάνγκος (Αρμάνι Μιλάνο) 2 εκατ. δολάρια