Τα Clasico ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα διαχρονικά χαρακτηρίζονται από την ένταση, τις σκληρές μονομαχίες τις δυνατές συγκινήσεις και τον έντονο παλμό. Ωστόσο πολλές φορές είναι και παιχνίδια τα οποία κρύβουν μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως αυτός της ιστορίας μας, ο οποίος είδε το πρώτο φως του ήλιου στις 20 Δεκεμβρίου του 2006.

Ο λόγος για τον Ισμαΐλα Ντιανέ ο οποίος όντας ο νεότερος που αγωνίζεται σε clasιco έκανε θραύση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δείχνοντας πως θα αποτελέσει το επόμενο μεγάλο project της «Βασίλισσας».

Εννέα πόντοι με 4/6 δίποντα και 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ (6 εκ των οποίων επιθετικά), 1 κλέψιμο και 1 τάπα με 16 στην αξιολόγηση, ήταν ο απολογισμός του Σενεγαλέζου σταρ στα 13:27 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στους «μπλαουγκράνα», αναγκάζοντας όλη την μπασκετική Ευρώπη και μη να μιλά σήμερα για την αφεντιά του.

Ο Ισμαΐλα Ντιανέ

Το νέο wonderkid της Ρεάλ εντάχθηκε στις τάξεις της ομάδας το 2019, όντας ένα από τα πολλά παιδιά που εγκατέλειπαν την Αφρική με σκοπό να κυνηγήσουν το όνειρο της καταξίωσης στην «Βασίλισσα». Φυσικά από τις πρώτες κιόλας ημέρες παραμονής του στη Μαδρίτη το τεράστιο ταλέντο του έκανε… μπαμ καταφέρνοντας από το… καλημέρα να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ενταχθεί στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας, αλλά και στο τοπικό πρωτάθλημα παίδων της Μαδρίτης να δικαιώνουν (ξανά) του ανθρώπους της Ρεάλ για την επιλογή τους.

Ο Ντιανέ πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ρεάλ, δείχνοντας αποφασισμένος να πλαισιώσει τους Ταβάρες και Πουαριέ κατά την διάρκεια της σεζόν, με το ταλέντο του να δείχνει ικανό να ξεπεράσει τα τείχη της Ευρώπης…

Άλλωστε η εμφάνιση του στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα είναι μονάχα ένα μικρό δείγμα από όλα αυτά τα σπουδαία που μπορεί να κάνει στο μέλλον.

«Έπαιξε και δεν καταλάβαινες ότι είναι μόλις 16 ετών. Το παιδί κάνει εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις και αυτό ήταν η επιβράβευσή του. Πάντως αν δεν τα κατάφερνε καλά, θα με έλεγαν τρελό που έβαλα έναν 16χρονο σε clasico», ήταν τα λόγια του προπονητή της Ρεάλ, Τσους Ματέο.

Ο Ντιάνε μέσα από τους αριθμούς

Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας: 12,5 πόντους, 12,8 ριμπάουντ μ.ο

EBA (τέταρτη τη τάξη κατηγορία της Ισπανίας): 11 πόντους, 8, ριμπάουντ μ.ο

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από τα κατορθώματα του