Ξεκίνησε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη στη Βουλή με στόχο να ομαλοποιηθεί το εσωκομματικό κλίμα λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενόψει συνεδρίου.

«Μπαίνω με καλή διάθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Νίκος Φίλης πριν το ραντεβού του με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη και μετά την έντονη κριτική που του έχει ασκήσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον νέο πρόεδρο του κόμματος, που έχει κάνει λόγο για μεταπολιτική και για ύφος Τραμπ.

Η συνάντηση των δύο έρχεται μετά την πανελλαδική σύσκεψη της «Ομπρέλας» και ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι ο ρόλος των οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη που χαρακτήρισε «κοροϊδία» την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη στους πολίτες «να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους» και άφησε αιχμές σε στελέχη που είναι στο περιβάλλον του νέου προέδρου που κατά τον ίδιον θέλουν να αποφύγουν τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Η Ομπρέλα έχει ζητήσει την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας και επιμένει ότι η πολιτική του κόμματος χαράσσεται από τα όργανα, ενώ στελέχη της συγκεκριμένης τάσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για μετάλλαξη του κόμματος από κόμμα της Αριστεράς σε κάτι άλλο που θα είναι προεδροκεντρικό και προσωποπαγές.