Μετά τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο 25χρονος γιος του αναμένεται να διαδεχθεί τον πατέρα του, αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας Wagner. Ο Πάβελ Πριγκόζιν κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του πατέρα του, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας των μισθοφόρων.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα στον Independent, επικαλείται ένα έγγραφο, το οποίο αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν είχε διαθήκη που επικυρώθηκε στις 2 Μαρτίου, με την οποία κληροδότησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στον γιο του.

Τι κληρονομεί ο Πάβελ Πριγκόζιν

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, το έγγραφο αναφέρει: «Όλη την περιουσία μου … καθώς και την περιουσία που μπορεί να αποκτηθεί από εμένα στο μέλλον την κληροδοτώ στον Pavel Evgenyevich Prigozhin.»

Εκτός από τον όμιλο Wagner, ο Pavel θα κληρονομήσει περίπου 100 εκατομμύρια λίρες, ένα τριώροφο σπίτι στην Αγία Πετρούπολη, εννέα ανώνυμες εταιρείες και μετοχές της Concord, καθώς και την αυτοκρατορία των καταστημάτων εστίασης, της οποίας ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης.

Ο 25χρονος, μαζί με τη μητέρα του Lyubov και την μεγαλύτερη αδελφή του Polina, «είχαν ήδη διάφορους ρόλους στις επιχειρήσεις του Πριγκόζιν», ενώ μέχρι τώρα μπορούσαν να επωφεληθούν από «την ευνοϊκή θέση στην ελίτ της Ρωσίας», ανέφεραν οι Financial Times.

Ο Πριγκόζιν είχε ορίσει τον γιο του ως κληρονόμο της αυτοκρατορίας του

Πάβελ Πριγκόζιν – διάδοχος του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Οι κυρώσεις ενάντια στον Πάβελ Πριγκόζιν

Μεταξύ αυτών είναι μια ρωσική εταιρεία με την ονομασία Lakhta Plaza, της οποίας ο Pavel έχει τον έλεγχο, σύμφωνα με τα εταιρικά αρχεία. Στην Lakhta Plaza επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2022 και έχει κοινό ελεγκτή και αριθμό τηλεφώνου με άλλες ρωσικές εταιρείες που οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν ότι αποτελούν βιτρίνες της Wagner.

Ο 25χρονος ελέγχει ήδη πολλές εταιρείες και πολυτελή συγκροτήματα ακινήτων στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο. Έχουν επίσης επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος του από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι γίνεται σε περίπτωση που πεθάνει ο Πάβελ Πριγκόζιν

Εάν ο Πάβελ Πριγκόζιν πεθάνει, η περιουσία του πρόκειται να μεταφερθεί στη χήρα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, Lyubov, στις δύο αδελφές του και στον εγγονό του αρχηγού της Wagner, σύμφωνα με το έγγραφο – με την εφημερίδα να αναφέρει ότι ο εγγονός είναι παιδί του Πάβελ, αν και αυτό δεν έχει επαληθευτεί. Εν τω μεταξύ, ο διάδοχος λέγεται ότι πρέπει να φροντίσει για την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της γιαγιάς του Violetta, σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης.

Ο Πάβελ φέρεται να δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αποδέχεται τη διαθήκη και τις «παραμέτρους» της – αν και το κανάλι Telegram VChK-OGPU που συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας υποδηλώνει ότι ήδη αμφισβητείται εν μέσω μιας σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της οικογένειας.