Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νίκο Φίλη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ενώ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει φορτισμένο, με τις φήμες που θέλουν την αριστερή πτέρυγα του κόμματος να ετοιμάζεται για αποχώρηση να επιμένουν.

Το ραντεβού των δύο πολιτικών ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του είχε αναφερθεί στον Νίκο Φίλη προαναγγέλλοντας, κατ’ ουσίαν, την αυριανή συνάντηση.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη

Εκτιμάται ότι στη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να εκτονώσει το κλίμα έντασης εντός του κόμματος, μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κασσελάκης είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί αυτή τη χρονική στιγμή εντάσεις εντός του κόμματος, με αποτέλεσμα να τείνει χέρι φιλίας στα στελέχη που τοποθετούνται πλησίον της «Ομπρέλας» ή/και της Έφης Αχτσιόγλου στις πρόσφατες εκλογές.

«Ύφος Τραμπ»

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές του κ. Κασσελάκη, καθώς, τον είχε παρομοιάσει με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ – όχι στην ουσία, αλλά ένα ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι »δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός»», είχε τονίσει.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται φυσικά και η προ ημερών διαδικτυακή συνδιάσκεψη μελών και στελεχών πλησίον της «Ομπρέλας», όπου, συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.