Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στη συνομιλία τους με τον κ. Ανδρουλάκη, προσδιόρισαν την υποστελέχωση και την υστέρηση σε κτιριακές υποδομές ως τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου.

«Τα προβλήματα, δυστυχώς, και εδώ είναι πολλά, όπως συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Και επανέλαβε πως «για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας, που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη, και να δοθούν κίνητρα σε όλες τις ειδικότητες για να έρθουν γιατροί στα νησιά μας. Και βέβαια, προτείνουμε να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά», προσέθεσε.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας»

«Η περιπέτεια της πανδημίας ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όμως, μάλλον δεν ακούστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα «και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι προτεραιότητα ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη», όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «αποτυχία», η οποία αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, «που είναι οι δεύτερες υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά», σημείωσε.

Για να καταλήξει πως απαιτείται «άμεσα στήριξη και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ίδιους πόρους, για να ανασυγκροτήσουμε και να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».