Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη σχολεία σε περιοχές που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα, που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Ιστιαίας Αιδηψού, στην Εύβοια.

Στη Μαγνησία, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον Βόλο, σε Αλμυρό, Νότιο Πήλιο, Ζαγορά και Σκιάθο.

Στα Τρίκαλα δεν θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι στο Γυμνάσιο Αμπελακίων και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης ενώ στον Παλαμά Καρδίτσας, που είχε πληγεί και από την κακοκαιρία Daniel, και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές ο σχολικές μονάδες και σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου, Αθανάσιου Νασιακόπουλου, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στον δήμο Κιλελέρ.

Ο Δήμος Αγιάς ανακοινώνει το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Αγιάς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Ανοίγουν σήμερα

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη οι σχολικές μονάδες στον δήμο Λαρισαίων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Ακόμη, ο δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη τα σχολεία θα ανοίξουν για την κανονική και επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, μιλώντας στο LamiaReport.gr,  επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού, δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα το πρωί της Πέμπτης, ώστε να υπάρχει ανησυχία για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, επομένως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.