Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στη Βουλή υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Jutta Urpilainen, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα, αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, όπως οι αλλαγές που θα γίνουν στην πολιτική προστασία, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η καταπολέμηση της ακρίβειας.

«Εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες για την αναλυτική εκτίμηση των ζημιών»

Εν τω μεταξύ, χθες συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και στο επίκεντρο βρέθηκε το συνολικό πλαίσιο στήριξης των πληγεισών, από την κακοκαιρία, περιοχών, με έμφαση στη Θεσσαλία και στη Φθιώτιδα.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί, θα έλεγα σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μία πρώτη σημαντική αλλά προσωρινή ανακούφιση για τους ανθρώπους οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μανία της φύσης. Εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες για την αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, ενώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζω, έχει ανασταλεί και κάθε καταβολή οφειλών των κατοίκων.

Οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα, αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας είναι ένα έργο, το οποίο θα απαιτήσει καιρό. Θα το παρακολουθούμε συνεχώς και θα ξαναπώ ότι πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από ό,τι πριν όλα όσα χάσαμε».