Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική, σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, με βάση τα τελευταία δεδομένα για την κακοκαιρία Elias, δεν συντρέχει λόγος να μην λειτουργήσουν σήμερα.

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά τα σχολεία σε Ωρωπό και Φυλή – Τι ισχύει για τα υπόλοιπα της Αττικής

Ο κ. Πατούλης είπε πως τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με την ΕΜΥ, όπου διαβεβαιώθηκε πως το φαινόμενο σε μία ώρα θα εκτονωθεί και δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης  πρόσθεσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι.

Νωρίτερα ωστόσο ο κ. Πατούλης ανέφερε στον ΑΝΤ1, ότι «σήμερα, θεωρούμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά», και ότι «η πρόληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν».

«Παρακολουθούμε όλη την νύχτα το φαινόμενο. Υπάρχει έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές, υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου θα επεκταθούν τα φαινόμενα», είπε ο κ. Πατούλης.

«Οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι»

Πιο πριν, είχε μιλήσει στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, λέγοντας πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί από λεπτό σε λεπτό ενώ παράλληλα σημείωσε πως παρά την έντονη βροχόπτωση δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα στους δρόμους.

Πού χτυπά σήμερα ο «Elias»

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη.

Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.