Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη (27/9) τα σχολεία στον Δήμο Ωρωπού και Φυλής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Αττική, τη στιγμή που επελαύνει ο «Elias».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Φυλής ανακοινώνεται πως νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν θα λειτουργήσουν.

Με αντίστοιχη ανάρτηση, ενημέρωσε τους δημότες του και ο Ωρωπός, όπου σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σήμερα όλα τα σχολεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ειδικά σχολεία, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία της Αττικής

Νωρίτερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας ζωντανά στο Mega ανακοίνωσε πως τα σχολεία της περιφέρειας θα ανοίξουν κανονικά, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά της ΕΜΥ για την έκβαση της κακοκαιρίας Elias τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα μεταφερθούν εκτός λεκανοπεδίου.

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι.

«Υπήρχε μια σκέψη, γιατί ήταν έντονη η βροχόπτωση, οι τελευταίες όμως προβλέψεις δείχνουν ότι το φαινόμενο εξασθενεί, άρα δεν υφίσταται θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Από εκεί και πέρα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να πάρει, επειδή γνωρίζει καλύτερα τις περιοχές, την απόφαση αν θα ανοίξει ή όχι κάποιο σχολείο».

Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη.

Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.